Η NASA μπαίνει στο κυνήγι των UFOs

Δημιουργεί ειδική ομάδα
10 Ιουνίου 2022 09:34
Η NASA μπαίνει στο κυνήγι των UFOs

Μετά το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και η NASA δημιουργεί ειδική ομάδα μελέτης των Αγνώστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων ή UAP (unidentified aerial phenomena) όπως είναι πλέον η νέα τους ονομασία. Στην ανακοίνωσή της σπεύδει να σημειώσει πως “δεν υπάρχουν αποδείξεις πως τα UAPs έχουν εξωγήινη προέλευση” και τονίζει πως η αποστολή της ομάδας είναι να συγκεντρώσει δεδομένα για την επιστημονική κατανόηση των φαινομένων.

Ο περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων UAPs κάνει δύσκολη την κατάληξη επιστημονικών συμπερασμάτων για τη φύση αυτών των φαινομένων. Τα άγνωστα φαινόμενα στην ατμόσφαιρα αποτελούν σημείο ενδιαφέροντος τόσο για την εθνική ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των πτήσεων. Το να καταλάβουμε ποια φαινόμενα είναι φυσικά, θα παρέχει ένα σημαντικό πρώτο βήμα στο να αναγνωρίσουμε ή να αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα, κάτι το οποίο συντάσσεται με έναν από τους στόχους της NASA, την ασφάλεια των αεροσκαφών.

Να σημειώσουμε πως το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχει αναφέρει πάνω από 143 περιστατικά UAPs από το 2004 τα οποία παραμένουν ανεξήγητα. Την UAP ομάδα της NASA θα διευθύνει ο αστροφυσικός David Spergel του Simons Foundation. Η μελέτη θα διαρκέσει εννέα μήνες και η ομάδα θα συμβουλευτεί αρκετούς ειδικούς στους τομείς της επιστήμης, της αεροναυτικής και της ανάλυσης δεδομένων. Η NASA υπόσχεται πως όταν η έρευνα ολοκληρωθεί θα κάνει διαθέσιμα όλα τα δεδομένα στο κοινό.

Όλα τα δεδομένα της NASA είναι διαθέσιμα στο κοινό – παίρνουμε αυτήν την υποχρέωση πολύ σοβαρά – και τα κάνουμε εύκολα προσβάσιμα σε όποιον θέλει να τα δει ή να τα μελετήσει.

Tags: