Πλέον μπορείτε να καρφιτσώσετε δημοσιεύσεις στο Instagram

Νέα χαρακτηριστικά καταφθάνουν στην πλατφόρμα
08 Ιουνίου 2022 15:53
Πλέον μπορείτε να καρφιτσώσετε δημοσιεύσεις στο Instagram

Όπως έγινε μόλις γνωστό, όλοι οι χρήστες του Instagram θα έχουν πλέον τη δυνατότητα καρφιτσώσουν δημοσιεύσεις ή reels στο προφίλ τους.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, έπειτα από μια δοκιμή που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο για έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών, το πασίγνωστο social media ξεκίνησε τώρα τη διάθεση διαφόρων νέων χαρακτηριστικών για όλους. Ένα από αυτά είναι το ‘grid pinning’, το οποίο όπως προδίδει και το όνομά του αφορά την καρφίτσωση περιεχομένου στο πλέγμα φωτογραφιών των προφίλ.

Έτσι, μπορείτε να προβάλετε πάνω-πάνω μέχρι και τρεις φωτογραφίες σας, για τις οποίες δε θα λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάρτησης, με την χρονολογική σειρά να συνεχίζεται αμέσως μετά για τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις σας. Για να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό αρκεί να πάτε σε οποιοδήποτε post σας και να επιλέξετε το ‘Pin to your profile’, από το μενού που ανοίγει επιλέγοντας τις τρεις κουκίδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορούν να καρφιτσωθούν και Reels, τα οποία θα φαίνονται πάνω από το πλέγμα των φωτογραφιών. Πέρα από το νέο αυτό χαρακτηριστικό, το Instagram υποστηρίζει πλέον και μεγαλύτερης διάρκειας Reels των 90 δευτερολέπτων, καθώς και την εισαγωγή ήχου και διαδραστικών αυτοκόλλητων στα Reels.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τη σχετική ανάρτηση του επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, ο οποίος μιλά για τις νέες αυτές προσθήκες.

Tags: