Sponsored By Vivo

Το Vivo Y76 5G φέρνει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας στη mid-range κατηγορία

Με έμφαση σε κάμερα και μπαταρία
09 Ιουνίου 2022 09:00
Το Vivo Y76 5G φέρνει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας στη mid-range κατηγορία

Η Vivo βρίσκεται και επίσημα στην Ελλάδα πλέον και ένα από τα τηλέφωνά της που αξίζουν την προσοχή σας είναι το Y76 5G. Πρόκειται για ένα premium τηλέφωνο με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και δυνατά χαρακτηριστικά, άκρως ανταγωνιστικό για την κατηγορία του.

Ξεκινώντας από το σχεδιασμό, έχουμε ένα λεπτό αλλά ανθεκτικό σώμα με λεία πίσω επιφάνεια η οποία όμως δίνει την εντύπωση του σαγρέ, χάρη στην τρισδιάστατη λεπτομέρεια που λαμπυρίζει. Ταυτόχρονα κρατά και τα δακτυλικά αποτυπώματα μακριά. Το σώμα είναι πλαστικό, χωρίς όμως να στερεί από την premium αίσθηση στο χέρι. Το πάχος του – εξαιρώντας την κάμερα για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω - αγγίζει μόλις τα 7.8 χιλιοστά. Στην περιφέρειά του βρίσκουμε θύρα USB-C, τα τρία πλήκτρα power (το οποίο λειτουργεί και ως αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων) και αυξομείωσης της έντασης στη δεξιά πλευρά, ενώ διαθέτει και θύρα audio jack με ακουστικά που συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία.

Η IPS οθόνη των 6.58 ιντσών είναι Full HD+ ανάλυσης με λεπτά bezels και μία selfie κάμερα τύπου σταγόνας που δεν ενοχλεί στη θέαση περιεχομένου. Καλύπτει το 96% της χρωματικής παλέτας NTSC και προσφέρει 460 nits φωτεινότητας. Στην πράξη, η οθόνη προσφέρει πιστά χρώματα, άψογη φωτεινότητα σε κλειστούς χώρους και ικανοποιητική φωτεινότητα κάτω από τον ήλιο, ενώ διαθέτει και πολύ καλές γωνίες θέασης.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τον Dimensity 700 της MediaTek στα 7nm, ο οποίος σε συνδυασμό με τα 8GB RAM προσφέρει απροβλημάτιστη χρήση σε κάθε περίπτωση. Ειδική μνεία αξίζει και το σύστημα της RAM, η οποία μπορεί να αντλήσει επιπλέον 4GB από την ROM για να φτάσει τα 12GB όταν αυτό απαιτείται από τη χρήση του τηλεφώνου. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης είναι στα 128GB, ενώ υποστηρίζεται και η χρήση microSD. Φυσικά, όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του τηλεφώνου, υποστηρίζει 5G δίκτυα.

Στον τομέα της μπαταρίας, το Vivo Y76 5G δίνει μία αίσθηση ασφάλειας στο χρήστη, καθώς πέρα από τα 4.100mAh μπαταρίας που αρκούν για μία γεμάτη ημέρα χρήσης, διαθέτει και ταχεία φόρτιση 44W η οποία φέρνει την μπαταρία στο 70% σε περίπου ένα μισάωρο. Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως ο φορτιστής των 44W υπάρχει στη συσκευασία.

Ας περάσουμε τώρα στην κάμερα, η οποία είναι επίσης ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου. Η κύρια κάμερα είναι 50MP με f/1.8, προσφέροντας υψηλή ανάλυση στις φωτογραφίες. Διαθέτει και δύο βοηθητικές κάμερες, μία 2MP bokeh και 2MP macro. Οι φωτογραφίες σε συνθήκες με καλό φωτισμό είναι παραπάνω από ικανοποιητικές, ενώ υπάρχει και το Super Night mode το οποίο καθαρίζει από θόρυβο τις φωτογραφίες σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Το Ultra Stable mode στο βίντεο είναι πρακτικά μία ηλεκτρονική σταθεροποίηση (EIS) που κάνει το τηλέφωνο, για να κρατά σταθερή την εικόνα όταν κινείστε και καταγράφετε. Στην ανάλυση φτάνει τα 1080p στα 30fps.

Η selfie των 16MP με f/2.0 είναι αρκετά wide για να χωρέσει και άλλους στο πλάνο. Από πλευράς λογισμικού υπάρχει το Face Beauty και το Smart Softlight Band για να αναδεικνύει τα πορτραίτα σας μέσω του ειδικού αλγορίθμου, ενώ το Super Night mode λειτουργεί και σε αυτήν την κάμερα.

Τέλος, στο λογισμικό έχουμε το Funtouch OS 12 της Vivo το οποίο βασίζεται στο Android 11 και αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη, γρήγορο και χωρίς bloatware, το οποίο δε θα σας δυσκολέψει καθόλου αν προέρχεστε από τηλέφωνο κάποιου άλλου brand.

Συνολικά το Vivo Y76 5G προσφέρει ένα πλήρες πακέτο, άκρως ανταγωνιστικό στην κατηγορία του, με δυνατά χαρακτηριστικά την κάμερα και την μπαταρία του και μπορεί να καλύψει πλήρως το μέσο χρήστη.