Το iOS 16 θα τελειώσει το βασανιστήριο του «δώσε μου το Wi-Fi σου»

Η νέα έκδοση φέρνει ένα πολύ βολικό χαρακτηριστικό
07 Ιουνίου 2022 18:30
Το iOS 16 θα τελειώσει το βασανιστήριο του «δώσε μου το Wi-Fi σου»

Είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να έχετε βρεθεί στο σπίτι κάποιου φίλου ζητώντας του το Wi-Fi που ούτε αυτός θυμάται ή σε κάποια άλλη παρόμοια κατάσταση που η ανταλλαγή του κωδικού του δικτύου αποδείχθηκε δυσκολότερη υπόθεση απ’ ότι θα έπρεπε. Τώρα, η Apple έρχεται να κάνει κάπως πιο εύκολη την αρκετά συχνή αυτή διαδικασία για τους κατόχους iPhone.

Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες η εταιρία αποκάλυψε και επίσημα το iOS 16 στο πλαίσιο του WWDC22 event της, το οποίο φαίνεται πως περιλαμβάνει και ένα νέο πολύ βολικό χαρακτηριστικό. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το MacRumors, η developer preview έκδοση που έγινε διαθέσιμη επιτρέπει στους χρήστες να δουν τον κωδικό ενός Wi-Fi δικτύου στο οποίο έχουν συνδεθεί, καθώς και να τον κάνουν αντιγραφή για να τον μοιραστούν απευθείας με φίλους ή μέλη της οικογένειας. Φυσικά, για λόγους ασφαλείας ο χρήστης πρέπει να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του με Face ID, Touch ID ή το passcode του και έπειτα εμφανίζεται ο αποθηκευμένος κωδικός και η επιλογή αντιγραφής.

Για την ιστορία ο διαμοιρασμός Wi-Fi κωδικών ήταν εδώ και καιρό εύκολη υπόθεση αν ο άλλος χρήστης ήταν επίσης κάτοχος iPhone, iPad ή Mac. Αντιθέτως, τα προβλήματα ξεκινούσαν αν είχε Android smartphone ή Windows υπολογιστή, αλλά με την κυκλοφορία του iOS 16 το βασανιστήριο του «δώσε μου το Wi-Fi σου» μάλλον θα λυθεί μια για πάντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το iOS 16 είναι για την ώρα διαθέσιμο μόνο για δοκιμή από τους developers εφαρμογών, με την public beta να αναμένεται κάποια στιγμή τον Ιούλιο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπόλοιπες αλλαγές του μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.