Σύντομα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως webcam

Ένα νέο χαρακτηριστικό του Continuity στις Mac συσκευές
07 Ιουνίου 2022 12:22
Σύντομα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως webcam

Πώς θα σας φαινόταν να χρησιμοποιούσατε την -γνωστή για τις επιδόσεις της- κάμερα των iPhone ως webcam; Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που αποκάλυψε η Apple στο χθεσινό event του WWDC είναι πως θα επιτρέπει στους χρήστες των Mac να χρησιμοποιούν το iPhone τους για οποιαδήποτε βιντεοκλήση πραγματοποιούν σαν webcam, χάρη στο macOS Ventura

Η νέα αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος των Mac συσκευών φέρνει το "Continuity Camera" που αποτελεί μια προέκταση ολόκληρου του "Continuity" συστήματος για cross-device επικοινωνία μεταξύ iOS και macOS συσκευών. 

Μάλιστα η Apple δε θα περιορίζει τη χρήση αυτού του χαρακτηριστικού στο δικό της FaceTime αλλά και σε γνωστές video conferencing εφαρμογές όπως τα Microsoft Teams, WebEx και πολλές ακόμη. 

Ουσιαστικά παίρνοντας το video feed των οπίσθιων καμερών ενός iPhone, το μετατρέπει ως webcam στο macOS, υποστηρίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά όπως το Center Stage -που σας κρατά πάντοτε εντός του πλάνου όπου κι αν κινείστε- και το Portrait Mode για να θολώνει το background. 

Επίσης ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι πως με την Ultra Wide κάμερα των iPhone θα μπορείτε να δείχνετε το γραφείο σας ταυτόχρονα στην βιντεοκλήση, χωρίς να μετακινείτε την κάμερα από τη θέση της. Σαν να έχετε μια overhead κάμερα πάνω από το κεφάλι σας να καταγράφει κάτι που θέλετε να σημειώσετε σε ένα τετράδιο ή μια κατασκευή. Αυτό γίνεται χάρη σε έναν πολύπλοκο αλγόριθμο εικόνας που η Apple εκμεταλλεύεται για να προβάλλει ταυτόχρονα τα δύο feed. 

H Apple ανακοίνωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την Belkin για τη δημιουργία stands και αξεσουάρ που θα κρατάνε τα iPhone επάνω στις οθόνες των MacBook και άλλων Mac συσκευών. Τόσο τα αξεσουάρ όσο και το Continuity Camera θα διατεθούν αργότερα μέσα στο έτος, όπως ανέφερε η Apple.