Η Apple θα σας υπενθυμίζει να παίρνετε τα χάπια σας με το iOS 16  

Το “tracking medications” είναι γεγονός

Η Apple θα σας υπενθυμίζει να παίρνετε τα χάπια σας με το iOS 16

Η Apple ανακοίνωσε εχθές το βράδυ όλα όσα έρχονται (μεταξύ άλλων) στο iPhone με το iOS 16, αλλά και στο Apple Watch με το επερχόμενο update του watchOS 9. Η εταιρία προέβη σε μερικές αποκαλύψεις όσον αφορά τις νέες ενημερώσεις της και πλέον θα υπάρχει μία νέα κατηγορία στην εφαρμογή “Health” για τα χάπια σας και γενικά τη φαρμακευτική σας αγωγή.

Όλα τα φάρμακα, οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα που παίρνετε μπορούν να προστεθούν στην εφαρμογή Health στο iOS 16 για σκοπούς παρακολούθησης και μπορούν να ρυθμιστούν με υπενθυμίσεις που θα βάλετε εσείς, έτσι ώστε να μην ξεχάσετε να πάρετε την αγωγή σας. Μάλιστα, θα υπάρχει η επιλογή να κάνετε αναζήτηση ενός φαρμάκου, να το προσθέσετε εσείς χειροκίνητα ή να κάνετε σάρωση σε αυτό μέσα από την κάμερα του iPhone.

Το iPhone μπορεί να διαβάσει την ετικέτα και να δει το φάρμακο που παίρνετε, αν και μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε χειροκίνητα τις δόσεις. Από εκεί, μπορείτε να προσθέσετε τον χρόνο και το πόσο συχνά παίρνετε το φάρμακο για να λαμβάνετε την εκάστοτε υπενθύμιση. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για κάθε φάρμακο και να δώσετε σε καθένα μια μοναδική εικόνα με το δικό του background.

Εάν διαθέτετε Apple Watch, όλα τα φάρμακά σας παρατίθενται στη νέα εφαρμογή “Medications”, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολο ελέγχετε τα πάντα. Επιπροσθέτως, όταν λαμβάνετε ένα χάπι για παράδειγμα, με ένα απλό τρόπο μπορείτε να το μαρκάρετε και μέσα από το smartwatch σας, αλλά και μέσα από το iPhone.

Εκτός από την παρακολούθηση των φαρμάκων και τις υπενθυμίσεις, η εφαρμογή Health είναι επίσης σε θέση να ανιχνεύει πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων, ενημερώνοντάς σας εάν παίρνετε έναν επικίνδυνο συνδυασμό. Μπορείτε να εξαγάγετε τα φάρμακά σας σε μια λίστα PDF και οι πληροφορίες φαρμάκων μπορούν να κοινοποιηθούν στα μέλη της οικογένειάς σας.

Ροη ειδησεων