MacOS Ventura: Η αναβάθμιση των Mac έρχεται με πληθώρα βελτιώσεων και χαρακτηριστικών

Κυριότερο εργαλείο όμως στο "Ventura" είναι το Stage Manager
07 Ιουνίου 2022 00:17
MacOS Ventura: Η αναβάθμιση των Mac έρχεται με πληθώρα βελτιώσεων και χαρακτηριστικών

Εν μέσω του WWDC 2022, η Apple ανακοίνωσε και την επόμενη έκδοση του macOS, με την ονομασία macOS Ventura, που αποτελεί μια μεγάλη αναβάθμιση για το λειτουργικό σύστημα με πολλές βελτιώσεις. 

Το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι το Stage Manager, που ουσιαστικά μεταμορφώνει το multitasking στο MacOS και μπορεί να αναδιοργανώνει τις ανοιχτές εφαρμογές σας στην άκρη της οθόνης ενώ επικεντρώνεστε στη δουλειά που θέλετε να εστιάσετε. Υποστηρίζεται μάλιστα και αστραπιαίο drag n drop αρχείων και εικονιδίων από το desktop στις "stage manager" εφαρμογές που έχουν μεταφερθεί στο πλάι της οθόνης. 

Το Spotlight μπορεί πλέον να δείτε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης στο quick look με ένα πάτημα του space. Επίσης θα μπορείτε να αναζητήσετε φωτογραφίες, να βρείτε κείμενο σε εικόνες και να ξεκινήσετε Shortcuts, ενώ θα συναντάται πλέον και στο κάτω μέρος της homescreen του iOS. 

Το Mail app επίσης βελτιώθηκε με καλύτερη δυνατότητα προεπισκόπησης ενός mail, αυτόματες προτάσεις και διορθώσεις ορθογραφικών. Το Safari προσθέτει επίσης την δυνατότητα διαμοιρασμού των tabs, όπου επιτρέπει στους χρήστες να δουν τις καρτέλες που ανοίγουν οι φίλοι τους σε πραγματικό χρόνο. 

Το macOS Ventura θα υποστηρίζει τα Passkeys που θα μπορούν να αντικαταστήσουν τους κλασικούς κωδικούς σε μια πλειάδα υποστηριζόμενων εφαρμογών, σε μια προσπάθεια της Apple -και των Google και Microsoft- να υποστηρίξουν την σύνδεση χωρίς passwords σε όλες τις πλατφόρμες τους. 

Ένα επίσης δυνατό χαρακτηριστικό είναι αυτό που η κάμερα των iPhone μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν webcam, δίνοντας έτσι μια καλύτερη εμπειρία βιντεοκλήσεων μέσω FaceTime, Zoom, Teams και Webex. Θα κυκλοφορήσει μάλιστα και ειδικό αξεσουάρ από τη Belkin σύντομα για να τοποθετείται ευκολότερα το iPhone πάνω σε ένα Mac. Η Continuity Camera υποστηρίζει μάλιστα portrait mode και το Center Stage. 

Το "Ventura" περιλαμβάνει επίσης το Metal 3 που θα επιτρέψει να ξεκλειδωθεί πλήρως η ιπποδύναμη του Apple Silicon για τα επόμενα χρόνια, κυρίως σε gaming εφαρμογές. 

Το macOS Ventura θα διατεθεί ευρέως τον ερχόμενο χειμώνα εντελώς δωρεάν. Οι developers μπορούν να το κατεβάσουν ήδη και μια public beta θα διατεθεί τον Ιούλιο.