Δείτε ζωντανά το WWDC 2022 event της Apple με την αποκάλυψη του iOS 16 κ.α.

Αυτές είναι μερικές από τις ανακοινώσεις που περιμένουμε
06 Ιουνίου 2022 08:59
Δείτε ζωντανά το WWDC 2022 event της Apple με την αποκάλυψη του iOS 16 κ.α.

Σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου, ξεκινά και επίσημα το Worldwide Developers Conference 2022 της Apple, γνωστό και απλά ως WWDC 2022. Πρόκειται για μια ετήσια εκδήλωση που απευθύνεται κυρίως στους developers και συνήθως φιλοξενεί ανακοινώσεις σχετικά με τις επόμενες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων διαφόρων συσκευών της εταιρίας, όπως τα iPhone, Mac, Apple Watch, iPad κ.α.

Πότε είναι η κεντρική παρουσίαση της Apple στο WWDC22;

Η WWDC22 τυπικά θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου, αλλά όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο Apple Keynote, την παρουσίαση της εταιρίας που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της εκδήλωσης. Το συγκεκριμένο σόου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα 6 Ιουνίου στις 20:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και οι φήμες για το τι μπορεί να δούμε πραγματικά οργιάζουν.

Πως μπορώ να παρακολουθήσω το WWDC22;

Η μετάδοση της βασικής παρουσίασης της Apple θα πραγματοποιηθεί εντελώς δωρεάν μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube, το Apple.com και άλλες πλατφόρμες. Για να το παρακολουθήσετε αρκεί να συντονιστείτε τη σωστή ώρα στον player που ακολουθεί παρακάτω.

Τι ανακοινώσεις μπορούμε να περιμένουμε στο το WWDC22;

Το επίκεντρο των WWDC είναι το λογισμικό, οπότε μπορούμε εκτός εξαιρετικού απρόοπτου να περιμένουμε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για το iOS 16, το οποίο φημολογείται πως θα έρθει με νέες Apple εφαρμογές, αλλαγές για τα widgets και ενδεχομένως ένα ολοκαίνουργιο σύστημα για τα notifications.

Όσον αφορά το iPadOS 16, η Apple ακούγεται πως ετοιμάζει τεράστιες αλλαγές για το multitasking, το οποίο θα γίνει πιο αποτελεσματικό, φέρνοντας την εμπειρία ακόμη πιο κοντά σε laptop.

Είναι πολύ πιθανό πως η Apple θα αποκαλύψει και τη νέα έκδοση του watchOS που αναμένεται να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά για την παρακολούθηση της υγείας και των αθλητικών δραστηριοτήτων των χρηστών, νέα watch faces και άλλες δυνατότητες. Συγχρόνως, οι φήμες θέλουν την Apple να αποκαλύπτει και δύο ολοκαίνουργια Mac μοντέλα, καθώς και τη νέα έκδοση του desktop λειτουργικού της, macOS.

Τέλος, ένα πιο ακραίο ενδεχόμενο στο οποίο καλό θα ήταν να μην υπολογίζεται, είναι η αποκάλυψη του άκρως αναμενόμενου VR/AR headset της εταιρίας. Τον τελευταίο καιρό οι φήμες σχετικά με αυτό έχουν φουντώσει, οπότε είναι πιθανό η επίσημη αποκάλυψή του να πλησιάζει, αλλά είναι αβέβαιο αν το WWDC22 θα την φιλοξενήσει σήμερα το απόγευμα.