Κλάπηκαν ξανά ‘πίθηκοι’ του Bored Ape Yacht Club – Νέα απάτη με λεία €334,000

Συνεχίζονται οι απάτες στον χώρο των NFTs
05 Ιουνίου 2022 17:41
Κλάπηκαν ξανά ‘πίθηκοι’ του Bored Ape Yacht Club – Νέα απάτη με λεία €334,000

Στα τέλη του Απριλίου σας είχαμε ενημερώσει πως hackers κατάφεραν να κλέψουν NFTs αξίας εκατομμύριών δολαρίων, όταν παραβίασαν τον επίσημο λογαριασμό του Bored Ape Yacht Club (BAYC) στο Instagram. Τώρα, οι κάτοχοι NFTs του BAYC βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο στόχαστρο μιας απάτης, η οποία είχε λεία πάνω από €334,000

Περνώντας σε λεπτομέρειες, αυτή τη φορά οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να παραβιάσουν τον λογαριασμό ενός community manager της επίσημης κοινότητας του Bored Ape Yacht Club στο Discord στις πρωινές ώρες του Σαββάτου, 4 Απρίλιου. Αμέσως μετά ακολουθήσε μια phishing απάτη που είχε ως αποτέλεσμα να κλαπούν πολυάριθμα NFTs. Οι hackers φαίνεται πως ξεκίνησαν αμέσως να προωθούν ένα υποτιθέμενο αποκλειστικό giveaway για τους κάτοχους Bored Ape, Mutant Ape και Otherside NFTs.

Το αποτέλεσμα; Όσοι πίστεψαν τον παραβιασμένο λογαριασμό και προσπάθησαν να δηλώσουν συμμετοχή στο giveaway έχασαν τα NFTs τους που υπήρχαν στα ψηφιακά πορτοφόλια τους. Συνολικά οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν NFTs συνδυαστικής αξίας 200 Ethereum που με την τρέχουσα τιμή του κρυπτονομίσματος αντιστοιχούν σε πάνω από 334 χιλιάδες ευρώ. Μεταξύ άλλων κλάπηκε ένας Bored Ape και δύο Mutant Apes.

Η Yuga Labs, η εταιρία που είναι υπεύθυνη για το Bored Ape Yacht Club, αναγνώρισε το συμβάν, δηλώνοντας:

Οι Discord servers μας παραβιάστηκαν στιγμιαία σήμερα. Η ομάδα το αντιλήφθηκε και το αντιμετώπισε γρήγορα. Φαίνεται πως επηρεάστηκαν NFTs αξίας περίπου 200 ETH. Εξακολουθούμε να το ερευνούμε, αλλά αν επηρεαστήκατε, στείλτε μας email στο [email protected].

Tags: