Το Messenger προσθέτει μια νέα καρτέλα στο βασικό του μενού

Για να διευκολύνει τους χρήστες
02 Ιουνίου 2022 11:17
Το Messenger προσθέτει μια νέα καρτέλα στο βασικό του μενού

Το Messenger του Meta συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων παγκοσμίως, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και εξίσου δημοφιλής επιλογή για φωνητικές και βίντεο κλήσεις από εκατομμύρια ανθρώπους. Έτσι, η εταιρία αποφάσισε τώρα να ενσωματώσει ένα νέο χαρακτηριστικό για να διευκολύνει τη ζωή των χρηστών που αξιοποιούν το Messenger κυρίως ως εφαρμογή κλήσεων.

Συγκεκριμένα, η Meta ανακοίνωσε πως προσθέτει στην εφαρμογή μια νέα καρτέλα που θα φιλοξενεί όλες τις λειτουργίες που σχετίζονται με τις κλείσεις. Αυτή θα μπορεί να βρεθεί στην κάτω μπάρα πλοήγησης της εφαρμογής, όπου τώρα υπάρχουν τρία κουμπιά, τα “Chats”, “Stories” και “People”. Η καρτέλα των κλήσεων θα περιλαμβάνει μια λίστα με τις επαφές των χρηστών, καθώς και ξεχωριστά κουμπιά για άμεση φωνητική ή βίντεο κλήση.

Έτσι, η νέα αυτή λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να καλούν απευθείας φίλους και επαφές και μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση σε όσους είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τις λειτουργίες κλήσης του Messenger. Πρόκειται για μια μικρή αλλά χρήσιμη για πολλούς αλλαγή, αφού προηγουμένως για να ξεκινήσει μια κλήση κάποιος έπρεπε να επισκεφτεί τη γραπτή συνομιλία του με το άτομο που θέλει να καλέσει και έπειτα να αρχίσει κάποια κλήση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η διάθεση του χαρακτηριστικού γίνεται σταδιακά, επομένως άλλοι χρήστες ενδέχεται να βλέπουν ήδη τη νέα καρτέλα στο μενού της εφαρμογής και άλλοι όχι.

Για την ιστορία, σύμφωνα με το Meta, οι φωνητικές και βίντεο κλήσεις στο Messenger έχουν αυξηθεί κατά 40% από τις αρχές του 2020. Αναμενόμενα, λοιπόν, η εταιρία επενδύει αρκετά σε διάφορα νέα χαρακτηριστικά, φέρνοντας για παράδειγμα τον τελευταίο καιρό λειτουργίες όπως τα κρυπτογραφημένα μηνύματα, την προώθηση, τις απαντήσεις σε συγκεκριμένα μηνύματα, τα reactions κ.α.