Συναλλαγές με κρυπτονομίσματα για την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας;

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο
01 Ιουνίου 2022 20:19
Συναλλαγές με κρυπτονομίσματα για την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας;

Όπως μεταφέρει το δημοσιογραφικό μέσο Reuters, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είναι πλέον ανοιχτή στο να επιτρέψει τη χρήση κρυπτονομισμάτων για διεθνείς πληρωμές. Συγκεκριμένα, ένα ανώτερος τραπεζικός αξιωματούχος προέβη σε σχετικές δηλώσεις πριν μερικές ώρες, δείχνοντας πως η χώρα ενδέχεται να γίνει πιο ελαστική όσον τα ψηφιακά νομίσματα.

Συγκεκριμένα, σε μια ενημέρωση για τους δημοσιογράφους, ο Ksenia Yudaeva επανέλαβε ότι η τράπεζα, ως η ρυθμιστική αρχή, συνεχίζει να βλέπει την ευρύτερη χρήση κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία ως οικονομική απειλή, τονίζοντας ωστόσο:

Καταρχήν, δεν είμαστε αντίθετοι στη χρήση κρυπτονομισμάτων για διεθνείς συναλλαγές.

Ωστόσο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ενεργή χρήση κρυπτονομισμάτων εντός της χώρας, εντός της χρηματοοικονομικής υποδομής της Ρωσίας, δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τους πολίτες και τους χρήστες. Πιστεύουμε ότι στη χώρα μας αυτοί οι κίνδυνοι θα μπορούσαν να είναι αρκετά μεγάλοι.

Για την ιστορία, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η χρήση κρυπτονομισμάτων για την πραγματοποίηση διεθνών πληρωμών θα βοηθούσε τη Ρωσία να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο των κυρώσεων των χωρών της Δύσης, οι οποίες έχουν αποκόψει πολλές ρωσικές τράπεζες από το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό δίκτυο, εξαιτίας των γεγονότων στην Ουκρανία.