Η Samsung φημολογείται πως θα μειώσει σημαντικά την παραγωγή smartphones της για το 2022

Εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν παγκοσμίως
28 Μαΐου 2022 18:08
Η Samsung φημολογείται πως θα μειώσει σημαντικά την παραγωγή smartphones της για το 2022

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το μέσο SamMobile, η Samsung σκοπεύει να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των smartphones που θα κατασκευάσει μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Αναλυτικότερα, τα αρχικά πλάνα της εταιρίας ήταν να παραχθούν 310 εκατομμύρια συσκευές εντός του 2022, αλλά ο νέος προγραμματισμός ρίχνει σημαντικά αυτό το νούμερο στα 280 εκατομμύρια.

Φυσικά, 280 εκατομμύρια συσκευές δεν είναι και λίγες, αλλά όπως και να 'χει πρόκειται για μείωση όχι μόνο σε σύγκριση με τον αρχικό προγραμματισμό, αλλά και σε σχέση με την πορεία της εταιρίας πέρυσι. Συγκριτικά, εντός του 2021 η Samsung είχε κατασκευάσει 300 εκατομμύρια smartphones. Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν όλο το φάσμα των Galaxy συσκευών ξεκινώντας από τις low-end προτάσεις και φτάνοντας μέχρι και στα flagships.

Όπως αναφέρει το μέσο, η παγκόσμια οικονομία δεν ανέκαμψε ιδιαίτερα γρήγορα μετά την αποκλιμάκωση της πανδημίας, με τον κόσμο να είναι πιο προσεκτικός με το που ξοδεύει τα χρήματά του, την ώρα που ο πληθωρισμός έχει πάρει την ανηφόρα. Φυσικά, και ο πόλεμος στην Ουκρανία δε βοηθά καθόλου την κατάσταση, με τα οικονομικά μέτρα των διαφορών χωρών έναντι της Ρωσίας να έχουν σημαντικές συνέπιες για διάφορες εταιρίες και όχι μόνο, ενώ συγχρόνως έχουν δημιουργηθεί και προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας.

Φυσικά, η Samsung δεν είναι η μόνη κατασκευάστρια smartphones που επηρεάζεται από αυτή την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως. Και η Apple πιστεύεται πως μείωσε την παραγωγή της για το 2022 και μάλιστα είχε ακουστεί πως τελικά θα παραχθούν 20% λιγότερα iPhone SE μοντέλα.