Είναι 2022 και το Google Drive απέκτησε επιτέλους CTRL+C/ CTRL+V συντομεύσεις

Ο καθιερωμένος copy-paste τρόπος έρχεται στην πλατφόρμα της Google
28 Μαΐου 2022 00:58
Είναι 2022 και το Google Drive απέκτησε επιτέλους CTRL+C/ CTRL+V συντομεύσεις

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, το Google Drive, η εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα φιλοξενίας αρχείων στο cloud, δεν είχε συντομεύσεις πληκτρολογίου για τις απαραίτητες ενέργειες της αντιγραφής και της επικόλλησης. Ναι, οι συστηματικοί χρήστες του γνωρίζουν σίγουρα καλά τον «πόνο» του απαραίτητου δεξί κλικ για κάτι τόσο βασικό.

Ωστόσο, η Google φαίνεται πως θέλει να επανορθώσει και ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προσθέσει τις πασίγνωστες συντομεύσεις, οι οποίες υπάρχουν σχεδόν σε κάθε λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές, σε προγράμματα και σε πλατφόρμες από όταν πρωτοεφευρέθηκαν το 1970. Συγκεκριμένα, η εταιρία τονίζει ότι η διάθεση του χαρακτηριστικού έχει ξεκινήσει και έτσι προσεχώς θα μπορείτε να κάνετε πανεύκολα αντιγραφή, αποκοπή και επικόλληση στο cloud, όπως ακριβώς συνηθίζεται και σε όλους τους υπόλοιπους file managers. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι συντομεύσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες για όλους μέχρι στις 4 Ιουνίου, όταν και θα ολοκληρωθεί το ταχύτατο παγκόσμιο rollout.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως παρόλο που η Google άργησε λίγο στο συγκεκριμένο party, έχει ετοιμάσει μια στιβαρή υλοποίηση. Συγκεκριμένα, το χαρακτηριστικό θα δουλεύει και μεταξύ καρτελών, ενώ θα υπάρχει και συνεργασία με τα Google Docs και το Gmail. Για παράδειγμα, αν κάποιος κάνει CTRL + C ένα αρχείο από το Google Drive του σε μια καρτέλα, θα μπορεί να το προσθέσει στο e-mail που στέλνει σε άλλη καρτέλα με ένα απλό CTRL + V. Τέλος, η εταιρία πρόσθεσε και μια συντόμευση για το άνοιγμα ενός φακέλου σε νέα καρτέλα, πατώντας CTRL + Enter.