Η Volkswagen πιστεύει πως θα ξεπεράσει την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ηχηρές δηλώσεις από τον CEO της
27 Μαΐου 2022 23:26
Η Volkswagen πιστεύει πως θα ξεπεράσει την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο επικεφαλής της Volkswagen πιστεύει πως σύντομα η κολοσσιαία γερμανική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων θα ξεπεράσει την Tesla στην κατηγορία της, δηλαδή στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess, παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, στο πλαίσιο της οποίας αποκάλυψε το πώς βλέπει τη θέση της εταιρίας στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων στο μέλλον.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Diess τόνισε πως η Volkswagen έχει αντιμετωπίσει περιορισμούς εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της παγκόσμιας έλλειψης chips. Οι δύσκολες αυτές συνθήκες έχουν επηρεάσει έναν τεράστιο αριθμό βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας, περιορίζοντας σημαντικά τον αριθμό των οχημάτων που μπορούν να παραχθούν. Ωστόσο, το υψηλόβαθμο στέλεχος βλέπει φως στο τούνελ, τονίζοντας πως τα πράγματα για τη Volkswagen θα καλυτερέψουν όσο περνάει η χρονιά και έτσι η παραγωγής της θα αυξηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, όμως, όσον αφορά τη σύγκριση με την Tesla, ο Diess δήλωσε:

Η Tesla έχει αυτή τη στιγμή την ηγετική θέση όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, πιθανώς είναι επίσης η πιο ψηφιακή εταιρεία αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή και έτσι έχει κάποια πλεονεκτήματα. Εξακολουθούμε να στοχεύουμε να συμβαδίσουμε με τις πωλήσεις της και πιθανώς να τις ξεπεράσουμε μέχρι το 2025.

Συγχρόνως, νομίζω ότι πλέον η άνοδος θα είναι μάλλον λίγο πιο δύσκολη για την Tesla. Ανοίγουν νέα εργοστάσια και προσπαθούμε να ακολουθήσουμε με την ίδια ταχύτητα. Πιστεύουμε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα αποκτήσουμε κάποια δυναμική.

Για την ιστορία, η Tesla είχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν παγκοσμίως το 2021 με 21%. Ωστόσο, η Volkswagen αρχίζει να την πλησιάζει με μερίδιο αγοράς 10%. Όσον αφορά τα συγκεκριμένα νούμερα για την εν λόγω περίοδο, η Tesla πούλησε 936.000 αυτοκίνητα, ενώ η Volkswagen πούλησε 451.000, επομένως σίγουρα έχει ακόμα αρκετό δρόμο για να κλείσει το χάσμα, αν όντως τα καταφέρει.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Herbert Diess.