Η Samsung θα ρίξει $356 δισεκατομμύρια σε AI, βιοτεχνολογία και chips

Ετοιμάζεται για τεράστιο σερί προσλήψεων μέχρι το 2026
25 Μαΐου 2022 17:06
Η Samsung θα ρίξει $356 δισεκατομμύρια σε AI, βιοτεχνολογία και chips

Μπορεί η Samsung να είναι παγκοσμίως γνωστή για τα smartphones της, τις τηλεοράσεις της και τις λευκές συσκευές της, ωστόσο η εταιρία δραστηριοποιείται σε πολλούς ακόμη κλάδους και τώρα ετοιμάζει κολοσσιαίες επενδύσεις για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία ανακοίνωσε μερικά από τα μελλοντικά της σχέδια, κάνοντας γνωστό πως σκοπεύει μέσα σε πέντε χρόνια να επενδύσει το αστρονομικό ποσό των 356 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορους στρατηγικούς κλάδους, εστιάζοντας για παράδειγμα στους ημιαγωγούς, στην βιοτεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη. Η Samsung θέλει να υλοποιήσει τα φιλόδοξα αυτά επενδυτικά της σχέδια μέχρι το 2026 και μάλιστα το ποσό αυτό είναι πάνω από 30% υψηλότερο από τις αντιστοιχίες επενδύσεις του κορεατικού κολοσσού την προηγούμενη πενταετής περίοδο.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τα chips, η Samsung θέλει με αυτά τα χρήματα να βελτιώσει τόσο τις δυνατότητες σχεδιασμού που διαθέτει, όσο και τις δυνατότητες κατασκευής της. Σύμφωνα με το μέσο The Korea Herald, η εταιρία προετοιμάζεται για να ξεκινήσει την κατασκευή chips των 3nm, για να μην μείνει πίσω σε σχέση με την TMSC. Συγχρόνως, το ρεπορτάζ του μέσου τονίζει πως η Samsung έχει στα σκαριά προηγμένα chips για υπερυπολογιστές, ρομπότ και AI εφαρμογές, ενώ σκοπεύει να εστιάσει και στην ανάπτυξης 6G τεχνολογίας.

Τέλος, μέσα στα επόμενα χρόνια, η εταιρία περιμένει πως θα δημιουργήσει πάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Μέχρι το 2026 σκοπεύει να προσλάβει 80,000 άτομα και να δημιουργήσει νέες θέσεις στους διανομείς της. Σε αυτό το σημείο αξίζει να ανακοινωθεί πως το 80% των επενδύσεων που ανακοινώθηκαν προορίζονται για την χώρα όπου εδρεύει η Samsung, τη Νότια Κορεά.

Tags: