Τα Arctis Nova Pro είναι τα νέα premium ακουστικά της SteelSeries

Τα φέραμε από την Κοπεγχάγη
25 Μαΐου 2022 10:57
Τα Arctis Nova Pro είναι τα νέα premium ακουστικά της SteelSeries

Πριν ένα μήνα περίπου κληθήκαμε από την SteelSeries στην Κοπεγχάγη της Δανίας, όπου και μας παρουσίασε τα νέα της gaming ακουστικά, τα Arctis Nova Pro. Αυτό που ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, ήταν πως η εταιρία ήθελε να απομακρυνθεί από το επιφανειακό gaming ύφος αυτής της κατηγορίας των ακουστικών που συναντάμε συχνά με μπόλικα RGBs και ακραίο design. Αντιθέτως, η SteelSeries θέλησε να προσφέρει πραγματικά gaming ακουστικά που μπορεί κάποιος να φορέσει άνετα έξω στη βόλτα του ή στην εργασία του. Όντως λοιπόν, τόσο το design όσο και το χρώμα των ακουστικών δεν προδίδουν τίποτα “gaming”, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους χωρίς να έχουν κάτι περιττό και θέλουν να φέρουν την τέλεια ισορροπία σε ένα “gaming” lifestyle χωρίς τα στερεότυπα.

Η SteelSeries δημιούργησε τα Arctis Nova Pro από την αρχή, χωρίς να βασίζεται σε προηγούμενα designs. Να πούμε εξ αρχής πως υπάρχουν ενσύρματες και ασύρματες εκδόσεις, για PC, Xbox και Playstation.

Περνώντας στο design, θέλησαν να κατασκευάσουν τα πιο άνετα ακουστικά του εμπορίου και ήταν τόσο δεσμευμένοι σε αυτό το στόχο, που το ηχείο σχεδιάστηκε ειδικά για το design του ακουστικού. Το headband διαθέτει τηλεσκοπικούς βραχίονες για να εξυπηρετήσει μεγαλύτερα κεφάλια, ενώ το ελαστικό headband διατηρεί σταθερά τα ακουστικά ακουμπώντας το κεφάλι χωρίς να ακουμπά τα μεταλλικό headband, ενώ διαθέτει τρεις θέσεις τοποθέτησης.

Τα ίδια τα ακουστικά έχουν ένα περιθώριο κλίσης για να εφαρμόζουν σε αυτιά και κεφάλια διαφορετικού σχήματος. Συνολικά έχουν μικρό και διακριτικό μέγεθος, χωρίς να θυσιάζουν όμως το χώρο στον οποίο μπαίνει το αυτί. Στα δικά μου αυτιά μετρίου μεγέθους ταίριαξαν γάντι. Το μαξιλαράκι δερματίνης έκανε τη δουλειά του για την παθητική ακύρωση θορύβου, μετά από μία ώρα χρήσης όμως υπήρχε ιδρώτας στην επιφάνειά τους. Συνολικά η εφαρμογή τους ήταν πολύ άνετη και ταυτόχρονα σταθερή στο κεφάλι μου, δίνοντάς μου μία σιγουριά πως μπορώ να κυκλοφορήσω και έξω με αυτά.

Στον τομέα του ήχου είναι τα ακουστικά με την υψηλότερη ακουστική πιστότητα που έχει δημιουργήσει η SteelSeries. Έχουν ρυθμιστεί ακουστικά, χωρίς equalizer για τον πιο αγνό ήχο χωρίς να είναι προρυθμισμένα για μπάσα ή πρίμα, επιτρέποντας σε εσάς να τα ρυθμίσετε όπως επιθυμείτε. Προσφέρουν χωροταξικό ήχο 360 μοιρών που παράγεται από την πηγή, κάνοντας πιο ρεαλιστικά τα εφέ σε σχέση με τις παραδοσιακές virtual surround τεχνικές. Φυσικά διαθέτουν ANC, το οποίο δε φτάνει το επίπεδο πιο premium ακουστικών, αλλά το βρήκα ικανοποιητικό ακόμα και σε θορυβώδες περιβάλλον.

Το μικρόφωνο κρύβεται πλήρως μέσα στο σώμα του αριστερού ακουστικού, χωρίς να ξεχωρίζει, εξυπηρετώντας τη χρήση και πέρα από gaming headset. Διαθέτει επίσης noise cancellation με AI για να σας ακούνε καθαρά οι συνομιλητές σας χωρίς να ακούγονται τα πλήκτρα από το πληκτρολόγιο. Μάλιστα λειτουργεί εξαιρετικά καλά, αφού σε δοκιμή μου με μία βιντεοκλήση η φωνή μου ακουγόταν καθαρά χωρίς να ακούγονται τα πλήκτρα ενώ πληκτρολογούσα σε μηχανικό πληκτρολόγιο.

Αυτό που με εντυπωσίασε στην ασύρματη έκδοση ήταν η αποσπώμενη μπαταρία τους. Μάλιστα η συσκευασία έρχεται με δύο μπαταρίες και μπορείτε απλά αφαιρώντας το καπάκι του ενός ακουστικού να την αλλάξετε και να τη βάλετε να φορτίζει στο DAC. Η μπαταρία υπόσχεται 22 ώρες χρήσης και δύο ώρες φόρτισης. Σημειώστε πως αν βγάλετε την μπαταρία και βάλετε τη νέα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, τα ακουστικά δεν κλείνουν, διατηρώντας τη συνδεσιμότητά τους. Πρακτικά έτσι ξενοιάζετε από το θέμα μπαταρία, αφού με τις δύο μπαταρίες που προσφέρονται δε χρειάζεται ποτέ να σταματήσετε το gaming για να φορτίσετε.

Η ασύρματη έκδοση έρχεται με αναβαθμισμένο GameDAC δεύτερη γενιάς και με Hi-Res Audio Certification, καθώς και με νέο Quad DAC που προσφέρει 78% καθαρότερο σήμα. Μέσω της οθόνης μπορείτε να ρυθμίσετε την πηγή, την ένταση και το equalizer. Μπορείτε να συνδέσετε δύο συσκευές μάλιστα, για να μη χρειάζεται να βγάζετε καλώδια από το PC ή την κονσόλα και καταλαβαίνει μόνο του ποιο χρησιμοποιείται για να αλλάζει την πηγή αυτόματα. Μπορεί να είναι συνδεδεμένο με τα ακουστικά μέσω Bluetooth και WiFi 2.6GHz, αν θέλετε να ακούτε Spotify και να παίζετε ταυτόχρονα. Πολύ χρήσιμο επίσης το γεγονός πως μπορείτε να ρυθμίσετε την ισορροπία της έντασης των συμπαικτών σας σε σχέση με την ένταση του παιχνιδιού για αυτόν το φωνακλά που σας παίρνει πάντα τα αυτιά.

Τέλος, πρέπει να αναφερθώ οπωσδήποτε στη νέα software σουίτα της SteelSeries, την Sonar. Εδώ η εταιρία έκανε…παπάδες, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε με ακρίβεια την κάθε πηγή. Επειδή όμως δεν είναι ο καθένας ειδικός στον ήχο, διαθέτει και presets για παιχνίδια, chat και μικρόφωνο, με ξεχωριστή ρύθμιση για κάθε συχνότητα. Στο gaming όμως προσφέρει κάτι που είναι σχεδόν άδικο για τους αντίπαλους παίκτες. Οι μηχανικοί της ξεχώρισαν σε ομάδες ορισμένες συχνότητες, όπως τα βήματα, την τοποθέτηση βόμβας, την κατανάλωση potions και άλλα, επιτρέποντας σε εσάς να τα ακούτε πιο καθαρά από ποτέ, δίνοντάς σας το πλεονέκτημα να αντιδράσετε κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν, στο πεδίο της μάχης. Υπάρχει μάλιστα ένα μενού με τα δημοφιλέστερα παιχνίδια και τις αντίστοιχες συχνότητες.

Συνολικά θεωρώ πως η SteelSeries πέτυχε το σκοπό της. Premium gaming ακουστικά με μοναδικές λειτουργίες, τα οποία δεν ντρέπεστε να τα φορέσετε και έξω. Αν ψάχνετε ένα ζευγάρι ακουστικών που τα συνδυάζει όλα και ξεφεύγει από το στερεότυπο του gamer, αξίζουν την προσοχή σας.

Τα Arctis Nova Pro θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην Ελλάδα με τιμή λιανικής τα €279.99 και τα ασύρματα στα €379.99, ενώ το λογισμικό μπορείτε να το κατεβάσετε από τώρα δωρεάν.