O Elon Musk αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιράστηκε ένα βίντεο στο Twitter του για το θέμα αυτό
25 Μαΐου 2022 10:09
O Elon Musk αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

O Elon Musk άφησε για λίγο πίσω του το δράμα με την εξαγορά του Twitter και τα εκκεντρικά και παράξενα tweets του για κάτι πιο σοβαρό. Ο -σύντομα- ιδιοκτήτης της πλατφόρμας και CEO των Tesla και SpaceX μοιράστηκε ένα βίντεο όπου συζητά το θέμα του ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα. 

Πριν από αυτό μάλιστα είχε μοιραστεί με τους followers του και έανα άρθρο της Wall Street Journal αποκάλυπτε ότι ο ρυθμός γεννήσεων στις ΗΠΑ βρίσκεται κάτω από τα 'βιώσιμα' επίπεδα εδώ και πάνω από 50 χρόνια. 

O Musk προβλέπει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίζει ο κόσμος μας σε 20 χρόνια θα είναι η κατάρρευση του πληθυσμού, όταν ο ρυθμός γεννήσεων θα έχει επιβραδυνθεί σε τέτοιο βαθμό που οι ρυθμοί θανάτων θα επιταχύνονται. Πρόκειται για μια ανησυχία που είχε εκφράσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν και τώρα το ξαναθυμίζει στον κόσμο. 

 Δείτε το βίντεο με το απόσπασμα των δηλώσεών του: 

"Νομίζω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο κόσμος σε 20 χρόνια είναι η κατάρρευση του πληθυσμού. Η κατάρρευση, θέλω δώσω έμφαση σε αυτό. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα σαν ανθρωπότητα σε 20 χρόνια θα είναι η κατάρρευση του πληθυσμού. Όχι η έκρηξη αλλά η κατάρρευση. Και είναι πολύ εύκολο να "δεις' τι θα συμβεί σε 20 χρόνια επειδή οι άνθρωποι έχουν μια 20ετής boot sequence. Οπότε λες πόσοι γεννήθηκαν πέρυσι; Έτσι θα είναι ο κόσμος σε 20 χρόνια. 

Στο ίδιο forum μαζί με τον Musk βρέθηκε ο Jack Ma, ιδρυτής της Alibaba και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, που συμφώνησε μαζί του παραθέτοντας και αυτός την άποψή του. 

Tags: