Η Motorola ετοιμάζει smartphone με τεράστια κάμερα των 200 megapixel

Προ των πυλών η επίσημη αποκάλυψη
24 Μαΐου 2022 10:36
Η Motorola ετοιμάζει smartphone με τεράστια κάμερα των 200 megapixel

Όπως φαίνεται, τα 108 megapixel που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τελευταία στις βασικές κάμερες διαφόρων flagships, σύντομα θα μοιάζουν λίγα. Συγκεκριμένα, η Motorola επιβεβαίωσε πως ετοιμάζει ένα νέο smartphone με τεράστια κάμερα εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης 200 megapixel.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από μια ανάρτηση στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, ο επικεφαλής της Lenovo, μητρική εταιρία της Motorola, έκανε tease την επερχόμενη ναυαρχίδα, μέσα από μια εικόνα που δείχνει έναν τεράστιο αισθητήρα, συνοδευόμενη από το μήνυμα «μια νέα εποχή για τη mobile φωτογραφία».  Αν και η δημοσίευση δεν περιλαμβάνει πολλές περισσότερες πληροφορίες, αναφέρει πως το smartphone θα έχει κάμερα των 200MP, αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για τον εντυπωσιακό ISOCELL HP1 αισθητήρα της Samsung, για τον οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Σε αυτό το σημείο αξίζει αν αναφερθεί πως εδώ και μήνες φημολογείται πως το εν λόγω smartphone είναι το Motorola Frontier, για το οποίο έχουν διαρρεύσει μάλιστα και εικόνες, όπως είναι αυτή που συνοδεύει το άρθρο. Το Frontier αναμένεται να είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα τριών καμερών, εκ των οποίων ο κεντρικός αισθητήρας θα έχει πολύ μεγάλο φακό. Παράλληλα, θα κάνει χρήση του πανίσχυρου Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 chip, θα προσφέρει φόρτιση των 125 Watt και η οθόνη του θα είναι 6.67 ιντσών OLED τεχνολογίας με 144Hz ρυθμό ανανέωσης.

Βέβαια, για την ώρα όλες αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, πέρα από το γεγονός ότι η κεντρική κάμερα θα είναι των 200MP. Ωστόσο, πολύ σύντομα η Motorola αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως σε μια άλλη δημοσίευση στο Weibo, η εταιρία άφησε να εννοηθεί πως ετοιμάζει και ένα foldable.