Έρχονται συνδρομές στο TikTok, στο στυλ του Twitch

Ψάχνει τρόπους πληρωμής των creators το TikTok
24 Μαΐου 2022 09:30
Έρχονται συνδρομές στο TikTok, στο στυλ του Twitch

Το TikTok ανακοίνωσε το Live Subscription, ένα νέο τρόπο ανταμοιβής των creators στην πλατφόρμα. Οι συνδρομή μοιάζει πολύ με αυτή του Twitch και επιτρέπει στους viewers να εγγραφούν σε συγκεκριμένους live streamers τους οποίους θέλουν να υποστηρίξουν. Ως αντάλλαγμα θα πάρουν ένα subscriber-only chat, emotes για το συγκεκριμένο creator και badges τα οποία θα διαφέρουν από τους μη συνδρομητές.

Η beta του προγράμματος ξεκινά στις 26 Μαΐου και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα μπορέσει να προσφέρει ένα προβλέψιμο μηνιαίο εισόδημα στους δημιουργούς περιεχομένου.

@tiktoklive_creator Welcome to LIVE subscription - connect with your community on a whole new level! #LIVESubs #TikTokLIVE ♬ original sound - TikTok LIVE Creator

Μέχρι τώρα οι live streamers μπορούσαν να δεχθούν μόνο “Gifts”, το in-app νόμισμα το οποίο μετατρεπόταν σε χρήματα. Το TikTok δεν έχει αναφέρει ακόμα αν θα πάρει κάποιο μερίδιο από την κάθε συνδρομή. Η συνδρομή θα είναι παρόμοια με τα πακέτα του Twitch, ξεκινώντας από τα $4.99 το μήνα.

Για να γίνει κάποιος συνδρομητής πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, ενώ για να δεχθεί κάποιος συνδρομή πρέπει να είναι άνω των 18 και να έχει τουλάχιστον 1.000 ακολούθους. Για αρχή, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μόνο με invites.