Η Nvidia ετοιμάζει μια νέα οικονομική κάρτα γραφικών για απλούς χρήστες

Προ των πυλών η GTX 1630;
19 Μαΐου 2022 17:42
Η Nvidia ετοιμάζει μια νέα οικονομική κάρτα γραφικών για απλούς χρήστες

Μια νέα φήμη για τα μελλοντικά σχέδια της Nvidia κάνει το γύρο του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Videocardz, η εταιρία ετοιμάζει μια νέα κάρτα γραφικών εισαγωγικού επιπέδου για απλούς χρήστες, την GTX 1630. Πρόκειται για μια κατηγορία που η εταιρία έχει παραμελήσει εδώ και κάποια χρόνια, αφού η τελευταία της προσιτή πρόταση ήταν η GTX 1650 Super που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2019.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου, με την ολοκαίνουργια GTX 1630 η εταιρία φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την GTX 1050 Ti, η οποία εξακολουθεί να πωλείται παγκοσμίως, παρόλο που έχουν περάσει έξι χρόνια από το αρχικό της ντεμπούτο. Φυσικά, οι gamers δεν έχουν να περιμένουν πολλά από το συγκεκριμένο μοντέλο, αφού πιθανότατα δε θα χρησιμοποιεί καν την πιο πρόσφατη Ampere αρχιτεκτονική, αλλά μάλλον θα είναι κάποιο Turing μοντέλο με λιγότερους πυρήνες και χαμηλή κατανάλωση.

Ωστόσο, μιας και οι πρόσφατες αντίστοιχες RX 6500 XT και RX 6400 της AMD απογοήτευσαν, με περίεργες αποφάσεις όπως η χρήση PCIe x4  σύνδεσης, οι μόνο δύο έξοδοι εικόνας και η έλλειψη υποστήριξης για AV1 βίντεο, ίσως η πρόταση της Nvidia να αποτελεί μια ιδανική λύση για HTPCs, υπολογιστές γραφείου ή για άλλες απλές συνθέσεις.

Φυσικά, η προσοχή των hardware enthusiasts είναι στραμμένη αλλού, αφού η χρονιά που διανύουμε αναμένεται να έχει μερικές ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Συγκεκριμένα, η 13η γενιά επεξεργαστών της Intel είναι προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο της στο δεύτερο μισό του 2022. Τότε καταφθάνουν και οι Zen 4 CPUs της AMD, ενώ προς το τέλος του έτους περιμένουμε και τις ολοκαίνουργιες Radeon RX 7000 κάρτες γραφικών της εταιρίας, καθώς και τις επόμενης γενιάς RTX 4000 της Nvidia.