Αμερικανός YouTuber με 11 εκατομμύρια συνδρομητές προσπαθεί να πουλήσει το κανάλι του

Μαντέψτε την τιμή
19 Μαΐου 2022 16:29
Αμερικανός YouTuber με 11 εκατομμύρια συνδρομητές προσπαθεί να πουλήσει το κανάλι του

Ένας πρώην YouTuber, ο οποίος δεν ασχολείται πλέον με τη δημιουργία βίντεο περιεχομένου, προσπαθήσει τώρα να πουλήσει το κανάλι του, το οποίο έχει 11.2 εκατομμύρια συνδρομητές. Ο λόγος γίνεται για τον Adam Dahlberg, ο οποίος είχε γίνει γνωστός στις πρώτες μέρες του Minecraft με το παρατσούκλι SkyDoesMinecraft, ανεβάζοντας βίντεο από το 2011. Το 2018 το κανάλι του μετονομάστηκε σε SkyDoesEverything, συγκεντρώνοντας ωστόσο σημαντικά λιγότερες προβολές σε σχέση με το peak του πριν από μερικά χρόνια.

Βέβαια, εδώ και δέκα μήνες το κανάλι δεν έχει ανεβάσει ξανά κάποιο βίντεο, ενώ από τον Ιανουάριο ο δημιουργός έχει εγκαταλείψει και τα social media. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Dahlberg είχε κατηγορηθεί για κακοποίηση από την πρώην σύντροφό του, Elizabeth Torgerson, καθώς και από πρώην υπαλλήλους της εταιρίας του, SkyMedia.

Θέλοντας, πιθανότατα, να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας, ο YouTuber έβαλε προς πώληση όλα τα κανάλια του στην ιστοσελίδα Fameswap. Οι αγγελίες αναρτήθηκαν από έναν λογαριασμό με όνομα ‘SkySellsStuff’ στις 19 Απριλίου, με τον Dahlberg να ζητά $900,000 για τα κεντρικό κανάλι. Συγχρόνως, στο σφυρί βρίσκεται και το δευτερεύον κανάλι Sky Vs Games.

Η βασική αγγελία αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ξεκινήστε το brand σας με ένα diamond play button. Αυτό το κανάλι έχει βγάλει πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια, πάνω από 10 εκατομμύρια συνδρομητές, 4 δισεκατομμύρια views και θα είναι έτοιμο για εσάς, για να ξεκινήσετε το brand σας όταν το αγοράσετε. Θα καθαριστεί και θα είναι έτοιμο για νέα περιεχόμενο. Το streaming είναι ενεργοποιημένο, όπως και τα memberships. Ξεκινήστε ισχυρότεροι από τον οποιοδήποτε με αυτό το κανάλι.

Για την ιστορία, δε φαίνεται πως ο Sky δέχθηκε κάποια πρόταση αγοράς για την ώρα, αφού πιθανότατα υπάρχουν κάποια εμπόδια. Συγκεκριμένα, η πώληση λογαριασμών που έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες δημιουργίας εσόδων είναι κατά των όρων χρήσης του YouTube, οπότε ο νέος ιδιοκτήτης ενδέχεται να ξοδέψει σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια μόνο και μόνο για να βρεθεί αντιμέτωπος με ban από την πλατφόρμα.

Tags: