Η ζήτηση καρτών γραφικών για mining κρυπτονομισμάτων έχει μειωθεί σύμφωνα με την ASUS

Ωστόσο το gaming συνεχίζει ακλόνητο
18 Μαΐου 2022 19:16
Η ζήτηση καρτών γραφικών για mining κρυπτονομισμάτων έχει μειωθεί σύμφωνα με την ASUS

Η ASUS είναι μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες motherboards και PC hardware γενικότερα, με προϊόντα σε αμέτρητες κατηγορίες, από οθόνες και περιφερειακά μέχρι συστήματα ψύξης και εξοπλισμό δικτύου. Μεταξύ άλλων, η εταιρία είναι γνωστή και για τις κάρτες γραφικών της, αποκαλύπτοντας τώρα μερικά θετικά νέα για τους gamers.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, ο co-CEO της ASUS, Sy Hsu, έκανε γνωστό πως η ζήτηση καρτών γραφικών για mining κρυπτονομισμάτων έχει μειωθεί σημαντικά. Έτσι, οι τιμές στην αγορά ενδέχεται να αρχίσουν να σταθεροποιούνται, ακολουθώντας την καθοδική τάση που έχουμε δει τελευταία.

Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε:

Επειδή η ζήτηση για mining κρυπτονομισμάτων στις αποστολές GPU μειώνεται σιγά σιγά, η ζήτηση για κάρτες γραφικών σε όλη την αγορά ομαλοποιείται. Μάλιστα, επειδή η ζήτηση από τα κρυπτονομίσματα εξαφανίζεται, μας έκανε να αναρωτιόμαστε εάν και η τιμολόγηση των GPUs θα ομαλοποιηθεί επίσης. Στην πραγματικότητα, η ζήτηση για gaming είναι ακόμα ισχυρή, επομένως εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε απαραίτητα να καλύψουμε όλη τη ζήτηση.

Για την ιστορία, η τεράστια άνοδος των τιμών των κρυπτονομισμάτων σε συνδυασμό με τα λογιστικά προβλήματα που είχαν προκύψει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας, είχαν ως αποτέλεσμα οι τιμές των καρτών γραφικών να φτάσουν μέχρι και στο 150% με 300% των προτεινόμενων, τόσο για τα AMD όσο και για τα Nvidia μοντέλα. Τώρα, το φως στο τούνελ αρχίζει να φαίνεται, ενώ με το Ethereum 2.0 που αναμένεται να σταματήσει εντελώς το GPU mining, μάλλον ο εφιάλτης για τους gamers φτάνει στο τέλος του.