Pixel 6A: Επίσημο το νέο προσιτό κινητό της Google με το πανίσχυρο Tensor chip

Η Google διατηρεί την τιμή του μικρότερου μοντέλου της, χωρίς να το αφήνει πίσω στα specs
11 Μαΐου 2022 22:44
Pixel 6A: Επίσημο το νέο προσιτό κινητό της Google με το πανίσχυρο Tensor chip

Στο πλαίσιο του Google I/O 2022 ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε επίσημά το Pixel 6A, που αποτελεί το πιο προσιτό μοντέλο της "Pixel 6" σειράς μοντέλων, διατηρώντας τον ίδιο περίπου σχεδιασμό με τα αδέρφια του, χωρίς όμως να χάνει σε επιδόσεις τόσο όσο θα φανταζόταν κανείς. 

Αυτό το οφείλει κυρίως στο ότι έρχεται εξοπλισμένο με το πανίσχυρο Tensor chip της Google, χάρη στο οποίο μπορεί να κάνει "θαύματα" η Α.Ι του ειδικά στον τομέα της κάμερας και της διαχείρισης της μπαταρίας. 

Πηγαίνοντας στα specs το Pixel 6A διαθέτει OLED οθόνη 6.1" FHD+ ανάλυσης (2340x1080) στα 60Hz με γυαλί Gorilla Glass 3, 6GB RAM LPDDR5, 128GB αποθηκευτικού χώρου UFS 3.1, WiFi 6, Bluetooth 5.1, USB Type-C θύρα (χωρίς θύρα ακουστικών), μπαταρία 4306 mAh, GPS, NFC, 5G υποστήριξη και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Επίσης θα τρέχει με το Android 12, το οποίο φυσικά θα αναβαθμιστεί στο Android 13, ενώ η Google υπόσχεται αναβαθμίσεις για τα επόμενα 3 χρόνια και συνολικά 5 χρόνια υποστήριξη με updates ασφαλείας. 

Στα των καμερών εκεί όπου η σειρά Pixel διαπρέπει, το Pixel 6 διατηρεί την 'Pixel Bar' διάταξη καμερών κάτι που αποτελεί και σήμα κατατεθέν του σχεδιασμού του. Δύο κάμερες βρίσκονται στο πίσω μέρος με έναν αισθητήρα wide των 12.2 MP και έναν ultrawide στα 12MP, ενώ η selfie camera είναι ένας αισθητήρας 8MP Sony IMX355, υποστηρίζοντας καταγραφή βίντεο 4Κ/60fps.

Όπως προαναφέραμε λόγω αυτού και του Tensor Chip υποστηρίζει όλα τα "μαγικά" κόλπα των καμερών των ακριβότερων μοντέλων όπως τα Real Tone και Magic Eraser. 

To Google Pixel 6 A θα έρθει σε τρία χρώματα (μαύρο, λευκό, mint green) και αναμένεται στις 21 Ιουλίου με κόστος $449

p class="embed-responsive embed-responsive-16by9">