Η Apple τεστάρει αναδιπλούμενα πάνελ για τα iPhone και iPad

Απέχει όμως ακόμα μέχρι να δούμε “ζωντανά” αυτές τις συσκευές
11 Μαΐου 2022 10:15
Η Apple τεστάρει αναδιπλούμενα πάνελ για τα iPhone και iPad

Η Apple φαίνεται πως τεστάρει αυτό τον καιρό μία αναδιπλούμενη OLED οθόνη που κατά πάσα πιθανότητα θα ανοίξει το δρόμο σε ένα πτυσσόμενο iPhone ή iPad. Αυτό το νέο μεταφέρει το TheElec της Νότιας Κορέας, το οποίο όπως λέει, αυτή τη στιγμή η εταιρία δοκιμάζει κάποια φίλτρα οθόνης σε πάνελ ορισμένων συμβατικών οθονών.

Η ίδια -περίπου- τεχνολογία, αλλά χωρίς το συγκεκριμένο φίλτρο οθόνης (Polarizer) χρησιμοποιείται από την Samsung στο Galaxy Z Fold3 και στην Eco²OLED οθόνη της, με την Apple να εξετάζει μία παρόμοια προσέγγιση για τη δική της αναδιπλούμενη νέα συσκευή.

Η αφαίρεση του polarizer στρώματος επιτρέπει να είναι πιο λεπτές οι αναδιπλούμενες οθόνες, αν και αυτό έχει κόστος την ορατότητα και τη μέγιστη φωτεινότητα. Έτσι, τα λεγόμενα “Polarizers” χρησιμοποιούνται για να επιτρέπουν τη διέλευση ορισμένων μηκών κύματος φωτός προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις βελτιώνοντας έτσι την ορατότητα της οθόνης. Ωστόσο, η χρήση του μειώνει τη φωτεινότητα, επηρεάζοντας έτσι και την απόδοσή της.

Οι εταιρείες συνήθως αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας των πάνελ για να το αντισταθμίσουν αυτό, αλλά αυτό οδηγεί επίσης σε μικρότερη διάρκεια ζωής για τα πάνελ. Έτσι, η νέα τεχνολογία που δοκιμάζει η Apple, δεν έχει polarizer.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η Apple -σύμφωνα με τις φήμες που ακούγονται- έχει σε πολύ πρώιμο στάδιο το αναδιπλούμενο τηλέφωνό της και δεν πρέπει να το περιμένετε πριν από το 2025. Αυτό τουλάχιστον είχε μεταφέρει παλιότερα ο Ming-Chi Kuo, ένας insider της βιομηχανίας.

Πρόσφατα, σας ενημερώσαμε πως η Apple τεστάρει μία αναδιπλούμενη συσκευή των 9 ιντσών που θα είναι κάτι σαν iPhone και iPad.