Η ASUS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τους πρώτους της SSDs (ΕΙΚΟΝΑ)

Εμπλουτίζεται η σειρά των ROG προϊόντων
08 Μαΐου 2022 20:27
Η ASUS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τους πρώτους της SSDs (ΕΙΚΟΝΑ)

Η ASUS είναι μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες motherboards και PC hardware γενικότερα, με προϊόντα σε αμέτρητες κατηγορίες, από οθόνες και περιφερειακά μέχρι συστήματα ψύξης και εξοπλισμό δικτύου. Τώρα, φαίνεται πως η εταιρία ετοιμάζει να επεκταθεί και σε μια ακόμη κατηγορία, σε αυτή των SSDs.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από την επίσημη ταϊβανέζικη σελίδα της στο Facebook, η ASUS ανάρτησε ένα teaser για τον ROG Strix SQ7. Πρόκειται για ένα NVMe M.2-2280 SSD με μέγεθος 1TB, ο οποίος αξιοποιεί το PCIe 4.0 x4 interface και φιλοδοξεί να τα βάλει με τα καλύτερα μοντέλα της αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που πρόκειται για ένα προϊόν της Republic of Gamers σειράς, ο δίσκος δεν έρχεται με κάποια επιθετική ψύκτρα και αντιθέτως έχει ένα απλό heat spreader από γραφένιο. Φυσικά, αυτό δε λέει και πολλά για την απόδοσή του, αφού ενδεχομένως η εταιρία να προορίζει το μοντέλο και για laptops, αλλά και για το PS5, πέρα από τα desktops. Αντίστοιχη ψύξη χρησιμοποιούν για παράδειγμα και τα εξαιρετικά 980 Pro μοντέλα της Samsung.

Πιθανότατα η ASUS θα αποκαλύψει το νέο της εγχείρημα στο πλαίσιο της Computex 2022 που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε μερικές ημέρες από τώρα. Αν αναλογιστούμε πως πλέον σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές, όπως για παράδειγμα η MSI και η Gigabyte, έχουν δικούς τους SSDs, η απόφαση της ASUS μάλλον ήταν αναμενόμενη. Το μεγάλο ερωτηματικό που απομένει, λοιπόν, δεν είναι άλλο από την τιμή, αφού τελευταία η παγκόσμια έλλειψη chips έχει επηρεάσει και τις τιμές της 3D NAND που είναι απαραίτητη για τους solid state δίσκους.

Ακολουθεί η εικόνα που ανάρτησε η ASUS:

Tags: