Η AMD ετοιμάζει μια νέα τεχνολογία για να κάνει τους SSDs γρηγορότερους στα Ryzen PCs

Γνωρίστε το Smart Access Storage
06 Μαΐου 2022 20:19
Η AMD ετοιμάζει μια νέα τεχνολογία για να κάνει τους SSDs γρηγορότερους στα Ryzen PCs

Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του VideoCardz, η AMD θέλει να βελτιώσει την απόδοση των SSDs στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Ryzen επεξεργαστές και έτσι ετοιμάζει μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται Smart Access Storage (SAS).

Για την ώρα δε γνωρίζουμε πως ακριβώς θα λειτουργεί, αλλά το μέσο επισημαίνει πως θα κάνει το ντεμπούτο της με το laptop Corsair Voyager που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει μάλλον πως θα μάθουμε περισσότερα κατά τη διάρκεια της Computex 2022.

Το πιθανότερο είναι πως το Smart Access Storage θα είναι κάτι αντίστοιχο του DirectStorage API της Microsoft ή ίσως και κάποια υλοποίηση που το αξιοποιεί άμεσα. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για μια τεχνολογία η οποία αναπτύχθηκε αρχικά για τις Xbox Series X|S κονσόλες και η οποία καθιστά υπεύθυνη τη GPU για την αποσυμπίεση των δεδομένων των παιχνιδιών. Έτσι, τα assets βρίσκονται απευθείας εκεί που χρειάζεται όταν ολοκληρώνεται η διαδικασία. Αυτό κάνει τα loading screens σχεδόν να εξαφανίζονται, αφού τα δεδομένα μπορούν να συμπιεστούν περεταίρω για να μεταφερθούν γρηγορότερα από τον SSD στην GPU και έτσι η εμπειρία να είναι άμεση ακόμη και σε πιο αργούς δίσκους.

Για την ιστορία, η AMD είχε ετοιμάσει και μια δική της εναλλακτική για την PCI Express Resizable BAR τεχνολογία, την οποία ονομάζει Smart Access Memory. Αν λάβουμε υπόψη την ομοιότητα των ονομάτων ίσως και το Smart Access Storage να κάνει κάτι αντίστοιχο.

Όπως και να έχει, περισσότερα αναμένεται να αποκαλυφθούν στις 23 Μαΐου, όταν θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου της AMD, στην οποία η CEO Lisa Su αναμένεται να παρουσιάσει τις νέες καινοτομίες της εταιρίας για το mobile και τον desktop χώρο.

Tags: