Σύντομα θα μπορείτε να επισκεφτείτε το Βατικανό μέσω…metaverse

Το οποίο πειραματίζεται και με NFTs
06 Μαΐου 2022 18:22
Σύντομα θα μπορείτε να επισκεφτείτε το Βατικανό μέσω…metaverse

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Humanity 2.0 που σχετίζεται με Βατικανό μόλις ανακοίνωσε μια στρατηγική συνεργασία με την εταιρία Sensorium, η οποία αναπτύσσει το δικό της metaverse. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η τεράστια πολιτισμική κληρονομιά του Βατικανού να έρθει στον ψηφιακό κόσμο μέσω από τεχνολογίες όπως το Virtual Reality και τα NFTs.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ένας αντιπρόσωπος της Sensorium μιλώντας στο Motherboard του VICE τόνισε πως θα «ήταν σωστό να πούμε πως το Βατικανό κάνει τα πρώτα του βήματα στο metaverse και στον κόσμο των NFTs». Σχετικά με αυτό, πρόσθεσε:

Για να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, το Βατικανό σχεδιάζει να φέρει την κληρονομιά του, όπως χειρόγραφα, αριστουργήματα και ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες, στο metaverse, με στόχο να τα κάνει πιο προσιτά σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αφού κάποιοι μπορεί να μη μπορέσουν ποτέ να επισκεφτούν το Βατικανό αυτοπρόσωπος.

Το Βατικανό φιλοδοξεί, λοιπόν, να δημιουργήσει έναν NFT εκθεσιακό χώρο, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος φορώντας VR headset ή μέσα από ένα desktop περιβάλλον. Μάλιστα, ο καθολικός ιερέας Πάτερ Φίλιπ Λάρεϊ και επικεφαλής του Humanity 2.0, πρόσθεσε:

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Sensorium για να εξερευνήσουμε τρόπους εκδημοκρατισμού της τέχνης, καθιστώντας την ευρύτερα διαθέσιμη σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τους κοινωνικοοικονομικούς και γεωγραφικούς περιορισμούς τους. Η συνεργασία με τη Sensorium φέρνει αυτόν τον στόχο πιο κοντά και μας εξοπλίζει με τις τελευταίες τεχνολογικές λύσεις.

Για την ιστορία, τα Μουσεία του Βατικανού περιέχουν σχεδόν 800 έργα τέχνης από 250 διεθνείς καλλιτέχνες, όπως ο Vincent van Gogh, ο Michelangelo, ο Pablo Picasso και άλλοι. Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι τα επισκέπτονται κάθε χρόνο και σύντομα θα μπορείτε και εσείς να πάτε μια βόλτα στο ψηφιακό Βατικανό μέσα από το Galaxy metaverse της Sensorium που αναμένεται να ανοίξει της πόρτες του εντός της χρονιάς.