Βούλιαξαν οι πωλήσεις NFTs – Μειώθηκε σημαντικά το ενδιαφέρον του κόσμου

Έσκασε η φούσκα ή ένα απλό στραβοπάτημα;
04 Μαΐου 2022 18:42
Βούλιαξαν οι πωλήσεις NFTs – Μειώθηκε σημαντικά το ενδιαφέρον του κόσμου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Wall Street Journal, το οποίο βασίζεται σε δεδομένα από την ιστοσελίδα NonFungible, οι πωλήσεις των NFTs έχουν πάρει την κατηφόρα, καταγράφοντας τεράστια πρώτη της τάξεως του 92% από την κορύφωσή τους πριν μερικούς μήνες.

Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα οι πωλήσεις NFTs έπεσαν στις 19,000 (ημερήσιος μέσος όρος) σε σχέση με τις 225,000 χιλιάδες ημερήσιες πωλήσεις τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, και ο αριθμός των ενεργών πορτοφολιών στην αγορά μειώθηκε σημαντικά και για την ακρίβεια κατά 88%, από τα 119,000 το Νοέμβριο, σε περίπου 14,000.

Όπως όλα δείχνουν, το ενδιαφέρον του κόσμου έχει μειωθεί σημαντικά. Μάλιστα, αυτό το υποστηρίζουν και τα δεδομένα του Google Trends, σύμφωνα με τα οποία οι αναζητήσεις για τον όρο κορυφώθηκαν τον Ιανουάριο και έκτοτε μειώθηκαν περίπου κατά 80%.

Επιπροσθέτως, φαίνεται πως αρκετός κόσμος έχασε χρήματα, αφού η αξία πολλών NFTs έπεσε κατακόρυφα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Sina Estavi. Όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό του, πρόκειται για έναν «crypto επιχειρηματία», ο οποίος πέρυσι είχε εξαγοράσει ένα NFT που αντιπροσωπεύει το πρώτο tweet που έγινε ποτέ από τον ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, για $2.9 εκατομμύρια. Λίγους μήνες αργότερα, στις 9 Απριλίου, προσπάθησε να το πουλήσει για $50 εκατομμύρια και τελικά η μεγαλύτερη προσφορά από τους λίγους ενδιαφερόμενους ήταν $277.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με ένα NFT που βασίζεται στον rapper Snoop Dog και το οποίο πουλήθηκε στις αρχές του Απριλίου για περίπου $32.000. Τώρα, σε μια δημοπρασία με ζητούμενη τιμή $25,5 εκατομμυρίων, η υψηλότερη τρέχουσα προσφορά αγγίζει περίπου τα $210.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, συνοπτικά, τα NFTs είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία. Προς το παρόν χρησιμοποιούνται για αγορά ψηφιακής τέχνης, όπως ένας πίνακας, φωτογραφία ή βίντεο, τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει νόμιμα στην κατοχή του με απόδειξη της ιδιοκτησίας τους. Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό επεξηγηματικό άρθρο των Unboxholics πατώντας εδώ.

Tags: