Το Spotify πάει metaverse και έχει πλέον δικό του ψηφιακό νησί

Το οποίο φιλοξενείται από το Roblox
03 Μαΐου 2022 23:26
Το Spotify πάει metaverse και έχει πλέον δικό του ψηφιακό νησί

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει πολλές εταιρίες να πειραματίζονται με το metaverse, φέρνοντας προϊόντα και υπηρεσίες στους ψηφιακούς κόσμους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Τώρα σειρά παίρνει το Spotify, αφού η πασίγνωστη streaming υπηρεσία μόλις αποκάλυψε το Spotify Island.

Πρόκειται για έναν ψηφιακό χώρο στο τρομερά δημοφιλές παιχνίδι Roblox, στον οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να φτιάξουν μουσική, να παίξουν διάφορα mini-games και να αλληλεπιδράσουν με ψηφιακούς καλλιτέχνες. Βέβαια, το Spotify Island δεν είναι και τόσο νησί, αφού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλύτερα ως…σύμπλεγμα νήσων. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του έτους θα αλλάζει, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν διάφορα θεματικά νησιά, τα οποία θα είναι αφιερωμένα σε καλλιτέχνες, είδη μουσική κ.α.

Για αρχή το πρώτο θεματικό νησί που ετοίμασε το Spotify ονομάζεται K-Park και είναι αφιερωμένο στην K-pop μουσική, με διαδραστικές εμπειρίες που εμπλέκουν διάφορους καλλιτέχνες, όπως τους Sunmi και Stray Kids. Φυσικά, αυτή η «όαση ήχου», όπως την ονομάζει η εταιρία, ακολουθεί πιστά το branding του Spotify, από το έντονο λαχανί χρώμα του περιβάλλοντος μέχρι τα "Like" εικονίδια σε σχήμα καρδιάς που είναι διάσπαρτα σε κάθε γωνιά του Spotify Island. Μάλιστα, οι παίκτες μπορούν να τα συλλέξουν αυτά και να τα ανταλλάξουν με εικονικό merchandise, σκαρφαλώνοντας συγχρόνως και στο leaderboard του παιχνιδιού.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το Spotify Island μέσα από τα tweets που ακολουθούν.