Το Telegram σάς επιτρέπει να στέλνετε κρυπτονομίσματα χωρίς προμήθεια

Η αναβίωση του εγκαταλελειμμένου project
02 Μαΐου 2022 09:46
Το Telegram σάς επιτρέπει να στέλνετε κρυπτονομίσματα χωρίς προμήθεια

Το Telegram θα επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν Toncoin, το κρυπτονόμισμα το οποίο προέκυψε από το εγκαταλελειμμένο project της εταιρίας. Η αποστολή μπορεί να γίνεται απευθείας από το chat της εφαρμογής, χωρίς μάλιστα να παίρνει η εταιρία κάποια προμήθεια για τις συναλλαγές.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να προσθέσουν το Wallet bot στο μενού των επισυναπτόμενων του Telegram, κάτι που θα τους επιτρέψει να αγοράσουν κρυπτονομίσματα μέσω τραπεζικής κάρτας, να συναλλάσσονται και να μεταφέρουν τα κρυπτονομίσματα σε άλλα πορτοφόλια.

Όταν ο χρήστης θέλει να στείλει κρυπτονομίσματα, ανοίγει το Wallet από το μενού των επισυναπτόμενων σε ένα chat, πληκτρολογεί το ποσό των Toncoin που θέλει να στείλει και πατάει αποστολή. Όπως τονίζει το TON, δε χρειάζεται πλέον να εισάγετε μακρόσυρτες διευθύνσεις wallet και να περιμένετε για επιβεβαιώσεις.

Για την ιστορία, το 2020 το Telegram εγκατέλειψε τις προσπάθειες δημιουργίας ενός κρυπτονομίσματος μετά από τις πιέσεις της ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ (SEC). Το Telegram Open Network (TON) αναπτύχθηκε από τον CEO της εταιρίας, Pavel Durov και τον αδερφό του Nikolai το 2018. Ένα χρόνο αργότερα η SEC διέταξε το Telegram την παύση των πωλήσεων του Gram, του token που συνδεόταν με το TON blockchain, καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει $1.7 δισεκατομμύρια σε πωλήσεις όπως όριζε η αρχική προσφορά του (ICO).

Μία ομάδα developers όμως κράτησαν το TON ζωντανό, μετονομάζοντας το TON σε "The Open Network" και το Gram σε "Toncoin".

Είμαι περήφανος που η τεχνολογία που αναπτύξαμε παραμένει ζωντανή και εξελίσσεται. Το TON είναι χρόνια μπροστά από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο πλαίσιο των blockchains. – Δηλώσεις Durov από το Δεκέμβριο