Τρολάρει ο Elon Musk: «Μετά θα αγοράσω και την Coca-Cola»

Μαντέψτε όμως το λόγο
28 Απριλίου 2022 14:56
Τρολάρει ο Elon Musk: «Μετά θα αγοράσω και την Coca-Cola»

Ξανά viral κατάφερε να γίνει ο Elon Musk, ο οποίος παραμένει πρώτο θέμα το διαδικτυακών συζητήσεων τις τελευταίες ώρες, αφού έγινε γνωστό πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter έδωσε το πράσινο φως για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αφού, λοιπόν, εξασφάλισε το social media, ο επικεφαλής των Tesla και SpaceX αποφάσισε τώρα να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του, αποκαλύπτοντας πως αμέσως μετά θα αγοράσει την Coca-Cola για να επαναφέρει όχι την ελευθερία του λόγου, αλλά τη ναρκωτική ουσία κοκαΐνη στη συνταγή της.

Το εν λόγω χιουμοριστικό tweet έγινε αμέσως viral, αγγίζοντας σχεδόν τα 3 εκατομμύρια likes, ενώ ο Musk πρόσθεσε πως το αναψυκτικό θα γινόταν έτσι πολύ καλύτερο από το Red Bull.

Βέβαια, στην περίπτωση που ο Elon δεν αστειευόταν, ακόμη και αυτός, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δε θα μπορούσε να αγοράσει τόσο εύκολα την The Coca-Cola Company, αφού η χρηματιστηριακή της αξία αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 284 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το αστείο του βασίζεται όντως στην πραγματικότητα. Σε περίπτωση που δε γνωρίζατε, η Coca-Cola προοριζόταν αρχικά ως φάρμακο και πράγματι υπήρξε μια εποχή που περιλάμβανε μικρή δόση κοκαΐνης. Σύμφωνα με την Wikipedia, η ιστορία της ξεκίνησε ως εξής:

Η Coca-Cola εφευρέθηκε στις 8 Μαΐου του 1886 από τον Τζον Στιθ Πέμπερτον (John Pemberton), αρχικά προοριζόμενη ως φάρμακο. Ο Πέμπερτον ξεκίνησε να ψάχνει στα λιμάνια της Σαβάννα της πολιτείας Τζόρτζια, αναζητώντας το ιδανικό μείγμα φρέσκων συστατικών και μπαχαρικών από όλο τον κόσμο. Τελικά, τον Μάιο του 1886 δημιούργησε στο εργαστήριό του την Coca-Cola.

Όταν το πείραμα ολοκληρώθηκε, το πήγε στο φαρμακείο του Τζέικομπς, που βρισκόταν λίγο παρακάτω. Εκεί πρόσθεσαν στο μείγμα ανθρακούχο νερό και το έδωσαν στους πελάτες να το δοκιμάσουν. Όλοι συμφώνησαν ότι αυτό το νέο αναψυκτικό, το οποίο στην αρχική μορφή του και ως το 1903 περιείχε και ποσότητα κοκαΐνης, ήταν κάτι το ξεχωριστό. Έτσι, το φαρμακείο του Τζέικομπς άρχισε να το πουλά προς πέντε σεντς το ποτήρι.