Μπηχτές από την Nvidia για τις κάρτες γραφικών της AMD

Όσον αφορά τους drivers τους
27 Απριλίου 2022 12:33
Μπηχτές από την Nvidia για τις κάρτες γραφικών της AMD

Πριν μερικές ώρες η Nvidia κυκλοφόρησε τους νέους της 512.59 drivers και συγχρόνως έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας ένα αναλυτικό βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών, στο οποίο εξηγεί τη διαδικασία που ακολουθεί για την δημιουργία και την κυκλοφορία των Game Ready Drivers για τις GeForce κάρτες γραφικών της. Μιλώντας, λοιπόν, για το θέμα, η εταιρία δεν έχασε την ευκαιρία και πέταξε μια «μπηχτή» για την AMD και τους δικούς της drivers για τις Radeon κάρτες γραφικών της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το βίντεο της Nvidia εξηγεί ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας των προγραμμάτων οδήγησης από την αρχή μέχρι το τέλος της, σημειώνοντας πώς κάθε driver δοκιμάζεται εκτενώς για να εξασφαλιστεί ότι πρόκειται για ένα σταθερό και υψηλής ποιότητας προϊόν. Ποια ήταν η μπηχτή στην AMD; Όπως τονίζει το βίντεο, η Nvidia δεν σπαταλά χρόνο για τη δημιουργία "κατώτερου επιπέδου" beta drivers που κυκλοφορούν μετά από ελάχιστο testing και δηλώνει περήφανη για τις μεθόδους που ακολουθεί.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η AMD πράγματι κυκλοφορεί beta drivers εδώ και χρόνια, αλλά η μπηχτή της Nvidia δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, αφού και η ίδια της έχει κυκλοφορήσει beta drivers στο παρελθόν, ενώ υπήρξαν φορές που χρειάστηκαν "hotfixes" για να διορθωθούν συγκεκριμένα θέματα.

Βέβαια, δε χωρά αμφιβολία πως πράγματι η Nvidia καταβάλει προσπάθεια και αφιερώνει πολλούς πόρους για να κάνει τους drivers της όσο πιο βέλτιστους γίνεται. Η εταιρία επισήμανε πως αφιέρωσε πάνω από 1.8 εκατομμύρια ώρες σε δοκιμές μόνο εντός του 20021, τονίζοντας πως για έναν Game Ready driver χρειάζονται πάνω από 1,000 διαφορετικά tests σε πάνω από 4,500 διαφορετικές διατάξεις, με hardware που είναι σε περιπτώσεις μέχρι και 10 ετών.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο λειτουργία ενός GPU driver και για τη διαδικασία που ακολουθεί κάθε φορά η Nvidia για τις νέες ενημερώσεις, μπορείτε να παρακολουθήσετε το εν λόγω βίντεο μέσα από τον player που ακολουθεί.

Tags: