Νέα τεράστια NFT απάτη – Κλάπηκαν ‘πίθηκοι’ του Bored Ape Yacht Club αξίας $1 εκατομμυρίου

Για άλλη μια φορά στο στόχαστρο οι κάτοχοι NFTs
26 Απριλίου 2022 19:18
Νέα τεράστια NFT απάτη – Κλάπηκαν ‘πίθηκοι’ του Bored Ape Yacht Club αξίας $1 εκατομμυρίου

Άλλη μια μέρα, άλλη μια απάτη που αφορά NFTs. Συγκεκριμένα, hackers κατάφεραν να κλέψουν NFTs αξίας εκατομμύριών δολαρίων, αφού παραβίασαν τον επίσημο λογαριασμό του Bored Ape Yacht Club (BAYC) στο Instagram και έστησαν μια phishing απάτη, που μετέφερε τα tokens των χρηστών στα πορτοφόλια των hackers, όταν κάποιος πατούσε το link.

Η απάτη επιβεβαιώθηκε στο Twitter από το ίδιο το BAYC, το οποίο δήλωσε:

Δεν γίνεται κανένα mint σήμερα. Φαίνεται πως το Instagram του BAYC παραβιάστηκε. Μην κάνετε mint τίποτα, μην πατάτε links και μην συνδέεται το πορτοφόλι σας σε τίποτα.

Δυστυχώς, η προειδοποίηση ήρθε αργά, αφού η ζημία είχε ήδη γίνει για πολλούς. Όπως φαίνεται σε ένα screenshot που αναρτήθηκε στο Twitter, οι hackers φαίνεται πως κατάφεραν να κλέψουν δεκάδες NFTs από συλλογές των Bored Ape, Mutant Ape και Bored Ape Kennel Club.

Εξετάζοντας ανεξάρτητα μόνο τα NFTs του BAYC, κάθε ένας από τους κλεμμένους «πιθήκους» έχει τουλάχιστον εξαψήφια αξία με βάση την πιο πρόσφατη τιμή πώλησης. Για παράδειγμα, το φθηνότερο NFT που κλάπηκε, ο Ape #7203 πουλήθηκε πριν από τέσσερις μήνες για 47,9 ETH – δηλαδή για περίπου 138.000 δολάρια στην τρέχουσα τιμή του κρυπτονομίσματος. Από την άλλη, ο κλεμμένος Ape #6778 πουλήθηκε τελευταία φορά για 88,88 ETH ($ 256,200), ενώ ο Ape #6178 πουλήθηκε για 90 ETH ή $ 259,400. Τέλος, ο Ape #6623 που ήταν ο πιο πολύτιμος από όλα τα κλεμμένα NFTs, πουλήθηκε πριν από τρεις μήνες για 123 ETH ($ 354.500). Αυτό σημαίνει ότι συνδυαστικά, η συνολική αξία των τεσσάρων κλεμμένων πιθήκων ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πως ακριβώς οι hackers κατάφεραν να παραβιάσουν τον Instagram λογαριασμό του BAYC, αλλά το μάθημα παραμένει το ίδιο: Καλό θα ήταν να προσέχετε με τα άγνωστα links στο διαδίκτυο…ειδικά αν υπόσχονται δωρεάν NFTs.

Tags: