Ο Jeff Bezos υπονομεύει την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk με θεωρίες συνομωσίας

Τεστάρει την ελευθερία λόγου
26 Απριλίου 2022 10:18
Ο Jeff Bezos υπονομεύει την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk με θεωρίες συνομωσίας

Η δήλωση του Elon Musk λίγο πριν ανακοινωθεί η εξαγορά του Twitter πως “ελπίζω ακόμα και οι χειρότεροι κριτές μου να παραμείνουν στο Twitter επειδή αυτό σημαίνει η ελευθερία λόγου”, έρχεται να δοκιμαστεί πολύ πιο σύντομα από ό,τι θα περίμενε. Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμο και ανταγωνιστής του Musk στη διαστημική βιομηχανία, Jeff Bezos, σχολίασε την εξαγορά του Twitter τρολάροντας.

Παραθέτοντας το tweet ενός δημοσιογράφου των New York Times ο οποίος τόνιζε πως τα συμφέροντα της Tesla στην Κίνα θα δώσουν στην κυβέρνησή της ένα μοχλό πίεσης στο Twitter, ο Bezos σχολίασε:

Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Μήπως κέρδισε επιρροή η κινεζική κυβέρνηση στην πλατεία της πόλης;

Ο Bezos δεν είναι ο μόνος με ερωτήματα για το μέλλον του Twitter βέβαια. Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα διαδικαστικά της εξαγοράς του Twitter από τον Elon Musk, είναι η απειλή μόχλευσης της πλατφόρμας από ξένα συμφέροντα, ειδικά αυτά της Κίνας.

Μιάμιση ώρα μετά το αρχικό tweet, ο Bezos συνέχισε στο thread με δύο ακόμα posts, "νίπτοντας τας χείρας του", αφού έχει σπείρει πρώτα την αμφιβολία.

Η δική μου απάντηση στην ερώτηση είναι πως μάλλον όχι. Το πιθανότερο αποτέλεσμα από αυτή τη σκοπιά είναι επιπλοκές στην Κίνα για την Tesla και όχι λογοκρισία στο Twitter. Αλλά θα δούμε. Ο Musk είναι εξαιρετικά καλός να διαχειρίζεται τέτοιου είδους επιπλοκές.