Το Twitter εξετάζει με νέο μάτι την προσφορά του Elon Musk

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ
25 Απριλίου 2022 08:03
Το Twitter εξετάζει με νέο μάτι την προσφορά του Elon Musk

Όπως σας ενημερώσαμε, στις αρχές του μήνα αποκαλύφθηκε πως ο Elon Musk εξαγόρασε σχεδόν το 10% του Twitter και έγινε έτσι ο μεγαλύτερος μέτοχος του social media. Ωστόσο, σε μια αναπάντεχη εξέλιξη ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη αποφάσισε να μην ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας και αντιθέτως πρότεινε επίσημα να την εξαγοράσει για 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια, η πρόταση του Elon Musk δεν άρεσε ιδιαίτερα στους επικεφαλής του Twitter, που αποφάσισαν να υιοθετήσουν τη στρατηγική που είναι γνωστή ως το «χάπι-δηλητήριο», για να αποφευχθεί η οποία προσπάθεια εχθρικής κατάληψης.

Τώρα, το Twitter φαίνεται πως εξετάζει πιο θερμά την πρόταση του Elon Musk. Συγκεκριμένα, ένα νέο ρεπορτάζ του The Wall Street Journal επισημαίνει πως η εταιρία σκέφτεται εκ νέου την εξαγορά, από τη στιγμή που ο δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε πως έχει πράγματι το απαιτούμενο κεφάλαιο. Σημειώνεται μάλιστα πως το διοικητικό συμβούλιο είναι πολύ πιθανό να θέλει να διαπραγματευτεί, με το μέσο να αποκαλύπτει πως οι δύο πλευρές είχαν προγραμματίσει ένα meeting για αυτή την Κυριακή, για να συζητήσουν την εξαγορά και διάφορες σημαντικές πτυχές της. Για παράδειγμα, τα στελέχη της εταιρίας είναι πολύ πιθανό να επιμείνουν πως ο Elon Musk πρέπει να παρέχει και μια χρηματική προστασία για την περίπτωση που η εξαγορά ναυαγήσει.

Να σας υπενθυμίσουμε πως ο ισχυρός άνδρας των Tesla και SpaceX θέλει να αποκτήσει το 100% του Twitter για το αστρονομικό ποσό των $43 δισεκατομμυρίων δολαρίων ($54.20 για κάθε μετοχή), επισημαίνοντας πως έκανε την «καλύτερη» και την «τελευταία» προσφορά που πρόκειται να κάνει. Παραμένει αβέβαιο, λοιπόν, το αν ο Musk θα δεχθεί «παζάρια», αλλά όπως και να ‘χει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις, αφού το Twitter είναι προγραμματισμένο να αποκαλύψει τα οικονομικά του αποτελέσματα στις 28 Απριλίου και έτσι θα κληθεί να ενημερώσει τους μετόχους του για το θέμα.