Έκκληση του Χόλιγουντ σε Tim Cook και Apple: "Κάντε updates στο Final Cut Pro"

Εκατοντάδες μοντέρ και συντελεστές σειρών και ταινιών εκφράζουν παράπονα
21 Απριλίου 2022 13:50
Έκκληση του Χόλιγουντ σε Tim Cook και Apple: "Κάντε updates στο Final Cut Pro"

Το Χόλιγουντ και η βιομηχανία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου κάνει έκκληση στην Apple και τον Tim Cook για να υποστηρίξει πιο δυνατά το Final Cut Pro. Πρόκειται για το γνωστό πρόγραμμα μοντάζ της Apple το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως ακόμη και σε τεράστιες παραγωγές είτε κινηματογραφικές είτε τηλεοπτικές, επομένως χιλιάδες μοντέρ το χρησιμοποιούν καθώς προτιμούν την ευκολία που προσφέρει στη χρήση, έναντι άλλων εδραιωμένων software όπως το Avid Media Composer ή το DaVinci Resolve

Πάνω από 100 επαγγελματίες του Χόλιγουντ έστειλαν ανοιχτή επιστολή τον ίδιο τον Tim Cook παρακαλώντας ουσιαστικά να αναβαθμίζει συχνότερα το Final Cut Pro αλλά και να δεσμευτεί εκ νέου στο να προσθέσει χαρακτηριστικά που η βιομηχανία τους ζητά εδώ και καιρό. 

Ο Steven Sanders που εργάζεται ως editor in chief στη σειρά "War of the Worlds" του Fox αναφέρει ότι το μεγάλο πρόβλημα του Final Cut είναι ότι δεν συνεργάζεται παρά το ότι είναι το αγαπημένο του: 

Διαφορετικοί χρήστες ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στην ίδια βιβλιοθήκη... το Avid Media Composer το κάνει ακόμη και το DaVinci Resolve. Η Apple ακόμη στοχεύει τον μοναδικό χρήστη. Πρέπει να το αλλάξουν αυτό και έτσι θα αλλάξουν τα πάντα. 

Δεν είναι ο μόνος μοντέρ που εκφράζει εύλογα παράπονα στην Apple με την Vanessa Brogna της σειράς "Bridgerton" του Netflix να αποκαλεί το πρόγραμμα "πανίσχυρο" και εύκολο στη χρήση αλλά το πρόβλημα είναι η περιορισμένη πρόσβαση.

Ο μοντέρ της γαλλικής σειράς "Marianne" λέει συγκεκριμένα: "Είναι απίστευτα δύσκολο να πάρεις άδεια για να μοντάρεις τηλεόραση στο Final Cut Pro. Δεν γίνεται να το χρησιμοποιήσεις χωρίς να μαλώσεις με παραγωγούς, σκηνοθέτες, επόπτες post production, μοντέρ ήχου κτλ". 

Το ότι η Apple δεν το υποστηρίζει όσο θα έπρεπε και δεν προσφέρει επαρκής εκπαίδευση σε αυτό του έχει αφήσει στίγμα στα μάτια των ανθρώπων του Χόλιγουντ, με κάποιους να το αποκαλούν ως "iMovie Pro". 

Μια ακόμα πρόταση προς την ομάδα του Final Cut έρχεται από τον μοντέρ του Blood Red Sky του Netlix, Knut Hake, ο οποίος αναφέρει πως ένα beta πρόγραμμα θα βοηθούσε συνολικά την εμπειρία. Στην ανοιχτή επιστολή τους μάλιστα οι εκατοντάδες δημιουργοί που την υπογράφουν αναφέρουν επίσης ότι: 

Πιστεύουμε πως είναι απίθανο το γεγονός ότι κάποιοι από εμάς δεν μπορούν να το επιλέξουν ως εργαλείο δουλειάς, δουλειά η οποία πολύ εύκολα θα μπορούσε να περιλαμβάνει παραγωγής της δικιάς σας υπηρεσίας του Apple TV+". 

Η τελευταία αναβάθμιση που έγινε για το Final Cut Pro ήταν τον περασμένο Οκτώβριο όπου μεταξύ άλλων έφερε την υποστήριξη 8K ProRes βίντεο. 

Tags: