Σαρώνει η Tesla με κέρδη $3 δις στο πρώτο τρίμηνο του 2022

Αποκαλύφθηκαν τα οικονομικά της εταιρίας
21 Απριλίου 2022 14:31
Σαρώνει η Tesla με κέρδη $3 δις στο πρώτο τρίμηνο του 2022

Μπορεί η πανδημία και τα λογιστικά προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο να έχουν πλήξει σοβαρά πολλές εταιρίες, αλλά παρόλα αυτά η Tesla φαίνεται πως τα καταφέρνει περίφημα.

Συγκεκριμένα, η πασίγνωστη εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Elon Musk αποκάλυψε πως κατέγραψε έσοδα 18.7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, από τα οποία τα καθαρά κέρδη ανέρχονται σε 3.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει πως τα οικονομικά της εταιρίας πραγματικά άνθησαν σε σύγκριση με την περσυνή χρονιά, αφού τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 81% από τα 10.4 δισεκατομμύρια δολάρια του πρώτου τριμήνου του 2021.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι πως η Tesla τα κατάφερε όλα αυτά σε ένα θεωρητικά αρκετά δύσκολο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία άνοιξε δύο νέα εργοστάσια, ένα στο Βερολίνο στις 22 Μαρτίου και το δεύτερο στο Όστιν του Τέξας στις 8 Απριλίου, ενώ αναγκάστηκε επίσης να κλείσει το εργοστάσιό της στη Σαγκάη για αρκετές εβδομάδες λόγω των κρουσμάτων COVID. Το κόστος του ανοίγματος αυτών των δύο εργοστασίων, σε συνδυασμό με το πάγωμα της μία γραμμής παραγωγής, αναμενόταν να επιβαρύνει σημαντικά τα οικονομικά της Tesla αυτό το τρίμηνο.

Όσον αφορά τα οχήματα που πουλήθηκαν, η εταιρία έκανε γνωστό πως έστειλε 310,048 αυτοκίνητα στους πελάτες της μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Ο Elon Musk χαρακτήρισε αυτό το επίτευγμα «εξαιρετικά δύσκολο», αλλά παρόλα αυτά προέβλεψε πως η Tesla θα καταφέρει να ανεβάσει κι άλλο τους ρυθμούς, πουλώντας συνολικά 1.5 εκατομμύρια αυτοκίνητα αυτό το χρόνο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον αριθμό των Tesla αυτοκινήτων που έφτασαν στους οδηγούς τα τελευταία τρίμηνα.