Η Google θέλει να φέρει το απόλυτο file sharing στα Android σαν το “AirDrop” της Apple (ΦΩΤΟ)

Με το νέο update του Google Play Services
20 Απριλίου 2022 07:37
Η Google θέλει να φέρει το απόλυτο file sharing στα Android σαν το “AirDrop” της Apple (ΦΩΤΟ)

Όπως εντοπίστηκε από το Esper, φαίνεται πως η Google ετοιμάζει μια νέα λειτουργία για τα Android τηλέφωνά σας, η οποία θα εμφανίζεται στο “Nearby Share”. Αυτή η δυνατότητα εμφανίστηκε στην πιο πρόσφατη έκδοση του Google Play Services.

Η επερχόμενη λειτουργία του Nearby Share θα σας επιτρέπει να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ συσκευών σας που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο Google λογαριασμό, χωρίς να χρειάζεται να εγκρίνετε πρώτα το αρχείο. Έτσι, με αυτή την επιλογή θα μπορείτε να μεταφέρετε ό,τι αρχεία εσείς επιθυμείτε στην άλλη συσκευή σας, χωρίς να χρειάζεται έγκριση η μεταφορά.

Η επιλογή Device Visibility στο Nearby Share θα αποκτήσει μια νέα ενότητα που θα ονομάζεται “Your Devices” (Οι συσκευές σας) και θα είναι γι’ αυτό το σκοπό. Ναι, όπως καταλάβατε, η Google συνεχίζει να κάνει μεγάλα άλματα για να φέρει το δικό της “AirDrop” στα Android. Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το AirDrop στο οικοσύστημα της Apple κατά την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ συσκευών που χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID. Δεν απαιτείται πρόσθετη επιβεβαίωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς.

Το Nearby Share επιτρέπει στις συσκευές Android και Chromebook να στέλνουν αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο σε άλλες συσκευές που βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Στην παρούσα φάση, υπάρχει μια μικρή “ταλαιπωρία” αν θέλετε να στείλετε αρχεία μεταξύ δύο συσκευών σας, καθώς θα πρέπει να αποδεχθείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης, ακόμα κι αν έχετε τον ίδιο λογαριασμό.

Η λειτουργία αυτή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε όλους, αλλά δεδομένου ότι τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί το Google I/O, σίγουρα θα μάθουμε πότε ακριβώς θα το διαθέσει η εταιρία σε όλους τους χρήστες του Android.

Tags: