Η AMD υπόσχεται πως οι DDR5 με τους νέους Ryzen θα πιάσουν απίστευτες ταχύτητες

Που προηγουμένως θεωρούνταν πως δεν είναι εφικτές
15 Απριλίου 2022 17:35
Η AMD υπόσχεται πως οι DDR5 με τους νέους Ryzen θα πιάσουν απίστευτες ταχύτητες

Όπως φαίνεται, η AMD είναι τρομερά αισιόδοξη για τους επόμενης γενιάς Ryzen 7000 'Raphael' desktop επεξεργαστές, αφού τώρα έκανε μερικές βαρύγδουπες δηλώσεις για την απόδοσή τους, όσον αφορά τις μνήμες που θα τους συνοδεύουν.

Αναλυτικότερα, σε ένα πρόσφατο διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τις DDR5 DRAM, ένα στέλεχος της εταιρίας εξήγησε πως με τη βοήθεια της Samsung, η AMD είναι αισιόδοξη πως σύντομα θα δούμε ταχύτητες που προηγουμένως θεωρούνταν πως δεν είναι εφικτές. Συγκεκριμένα, ο Joseph Tao, memory enabling manager της AMD δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η πρώτη μας DDR5 πλατφόρμα για gaming θα η Raphael πλατφόρμα και ένα από τα φοβερά της πράγματα είναι ότι θα προσπαθήσουμε πραγματικά να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα όσον αφορά το overclocking. Δε θα αναφέρω περισσότερα, αλλά ταχύτητες που ίσως νομίζετε ότι δε θα μπορούσαν να είναι εφικτές μπορεί να γίνουν πραγματικότητα με αυτές τις overclocking προδιαγραφές.

Για την ιστορία, οι νέοι Ryzen επεξεργαστές της Zen 4 αρχιτεκτονικής αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά στη CES 2022 και αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους μέσα από την 7000 σειρά, όντας κατασκευασμένοι στα 5nm και αξιοποιώντας πληθώρα νέων τεχνολογιών, όπως οι DDR5 μνήμες και το PCIe 5.0 για τις κάρτες γραφικών και τους SSDs. Αξίζει συγχρόνως να σημειωθεί πως με τους νέους αυτούς CPUs θα αλλάξει και το socket και κατ' επέκταση και οι μητρικές, με την εταιρία να κάνει τη μετάβαση μετά από χρόνια στο AM5 (LGA 1718).

Το πόσο καλά θα τα πάει η πλατφόρμα με το overclocking μένει να το δούμε, αλλά αν οι ισχυρισμοί της AMD ευσταθούν μάλλον το παγκόσμιό ρεκόρ θα σπάσει και θα επιτευχθεί επιτέλους το πολυπόθητο DDR5-10000!

Tags: