Πλέον είναι φθηνότερο από ποτέ να πάτε στο διάστημα χάρη σε αυτό το μπαλόνι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μια αρκετά διαφορετική «πτήση»
12 Απριλίου 2022 20:17
Πλέον είναι φθηνότερο από ποτέ να πάτε στο διάστημα χάρη σε αυτό το μπαλόνι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ναι, καλά διαβάσατε. Αν θέλετε να δείτε το διάστημα (περίπου τουλάχιστον) πλέον έχετε την ευκαιρία να το κάνετε μέσα από ένα τεράστιο μπαλόνι, το οποίο προσφέρει την ίσως πιο προσιτή εμπειρία διαστημικού τουρισμού μέχρι σήμερα, ζητώντας από τον κάθε επιβάτη $125,000.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Space Perspective μόλις αποκάλυψε το εσωτερικό του Spaceship Neptune, του γιγαντιαίου μπαλονιού της το οποίο μπορεί να πάει τους τουρίστες στα 100,000 πόδια (τεχνικά πρόκειται για ταξίδι στη στρατόσφαιρα και όχι στο διάστημα) για δύο ώρες.

Πρόκειται για ένα υπερπολυτελή χώρο που δε θυμίζει σε τίποτα διαστημόπλοιο, γιατί πολύ απλά δεν είναι. Μιας και χρησιμοποιεί μπαλόνι για να πάρει ύψος, το Neptune προσφέρει ένα ταξίδι μεγαλύτερη διάρκειας και μάλιστα δεν απαιτεί καμία εκπαίδευση για τους ενδιαφερόμενους.

Ο σχεδιασμός του Neptune εστιάζει στις άνετες, προσαρμόσιμες καρέκλες που μπορούν να διαμορφωθούν για ομαδικές δραστηριότητες ή για ζευγάρια, ενώ διαθέτει παντού παράθυρα. Μάλιστα, το μπαλόνι έχει κανονικό μπαρ και φαγητό, καθώς και πρόσβαση στο διαδίκτυο με Wi-Fi, για αυτούς που θέλουν να δείξουν στα κοινωνικά δίκτυα τη διαστημική τους βόλτα. Παράλληλα, υπάρχουν διαδραστικές οθόνες με πληροφορίες, φωτισμός που προσαρμόζεται ανάλογα τη διάθεση και τέλος η τουαλέτα έχει και αυτή παράθυρο με θέα όλη τη Γη, για το πιο αξέχαστο ξαλάφρωμα της ζωής σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2024 και ήδη έχουν γίνει κρατήσεις για όλη την πρώτη χρονιά.

Δείτε το εσωτερικό του διαστημικού μπαλονιού Spaceship Neptune της Space Perspective:

Για την ιστορία, η αντίστοιχη εμπειρία της Virgin Galactic για το ευρύ καταναλωτικό κοινό κοστίζει περίπου μισό εκατομμύριο, ενώ η SpaceX του Elon Musk προσφέρει μια αρκετά πιο premium εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει 10 μέρες σε τροχιά και κοστίζει 55 εκατομμύρια δολάρια.