BINTEO: Αστυνομικοί προσπαθούν να σταματήσουν αυτόνομο όχημα…με αντίθετη άποψη

Και φυσικά το περιστατικό έγινε viral
11 Απριλίου 2022 10:27
BINTEO: Αστυνομικοί προσπαθούν να σταματήσουν αυτόνομο όχημα…με αντίθετη άποψη

Ένα περιστατικό βγαλμένο από sci-fi ταινία έλαβε χώρα πριν μερικές ημέρες στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών και τις τελευταίες ώρες έγινε viral στο Twitter, συγκεντρώνοντας ραγδαία πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές.

Αναλυτικότερα, η εταιρία Cruise της General Motors προσφέρει μια ιδιαίτερη υπηρεσία στην εν λόγω πόλη, οπού οι κάτοικοι μπορούν να παραγγείλουν ταξί με αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης, το οποίο πάει τους πελάτες στον προορισμό τους χωρίς να υπάρχει κανένας στη θέση του οδηγού. Εδώ και περίπου δύο μήνες το εγχείρημα λειτουργούσε χωρίς προβλήματα, μέχρι που την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει ένα όχημα της εταιρίας γιατί οδηγούσε χωρίς αναμμένα τα μπροστινά φώτα.

Όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για να ελέγξουν το όχημα σε ένα κόκκινο φανάρι, αυτό τους αγνόησε κανονικά και συνέχισε την πορεία του. Οι αστυνομικοί αναγκαστήκαν να ξαναμπούν, λοιπόν, στο περιπολικό, σταματώντας το όχημα λίγο αργότερα για να διαπιστώσουν πως μέσα δεν υπήρχε οδηγός!  

Δείτε το viral βίντεο:

Το περιστατικό φαίνεται πως συνέβη στις 2 Απριλίου, αλλά τώρα έγινε viral. Η Cruise, λοιπόν, πήρε θέση δημόσια, δηλώνοντας:

Ένας αξιωματικός επικοινώνησε με το προσωπικό της Cruise και δεν δόθηκε καμία αναφορά. Συνεργαζόμαστε στενά με το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο για τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τα οχήματά μας, συμπεριλαμβανομένου ενός αποκλειστικού αριθμού τηλεφώνου για να μας καλούν σε καταστάσεις όπως αυτή.

Φυσικά, μιας και βρισκόμαστε στη μεταβατική περίοδο που τα αυτόνομα οχήματα γίνονται όλο και πιο συνηθισμένο θέαμα στους δρόμους, είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως στο μέλλον θα δούμε πολλά περισσότερα τέτοια επεισόδια.