Το internet συνεργάστηκε για να φτιαχτεί αυτή η εικόνα – Δείτε το timelapse βίντεο

Ένα πραγματικό μοναδικό πείραμα
08 Απριλίου 2022 19:41
Το internet συνεργάστηκε για να φτιαχτεί αυτή η εικόνα – Δείτε το timelapse βίντεο

Πριν μερικές ημέρες το Reddit, η πασίγνωστη ιστοσελίδα συγκέντρωσης ειδήσεων, περιεχομένου και συζήτησης επανέφερε για την πρωταπριλιά το r/Place, ένα πείραμα τέχνης το οποίο είχε κάνει για πρώτη φορά το 2017.

Τι ακριβώς είναι το r/Place; Πρόκειται πολύ απλά για έναν μεγάλο λευκό καμβά με κουτάκια, στα οποία οποιοσδήποτε χρήστης με λογαριασμό Reddit μπορούσε να χρωματίσει ένα  οποιοδήποτε κουτάκι ανά 5 λεπτά. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια μορφή σύγχρονης κοινωνικής τέχνης, οπού ολόκληρες κοινότητες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μπορέσουν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν τα σχήματά τους στον καμβά, αφού οποιοσδήποτε μπορούσε να ζωγραφίσει οπουδήποτε.

Κατά κάποιον τρόπο, λοιπόν, πέρα από πείραμα τέχνης, το r/Place ήταν και κοινωνικό πείραμα, το οποίο αντανακλώντας την πραγματική ζωή είχε και τάξη, αλλά και αρκετό χάος.

Τώρα, το Reddit αποκάλυψε την τελική μορφή του, η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

Το αξιοσημείωτο είναι πως στη δημοσιότητα δόθηκε και ένα timelapse βίντεο, το οποίο δείχνει πως άλλαζε ο καμβάς κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να χρωματίσουν κουτάκια και σίγουρα έχει τρομερό ενδιαφέρον. Δείτε το μέσα από τον player που ακολουθεί.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε το σχετικό subreddit πατώντας εδώ.