Hydra: Η γερμανική αστυνομία έκλεισε τη μεγαλύτερη παράνομη αγορά στο dark web

Με πάνω από 17 εκατομμύρια πελάτες
08 Απριλίου 2022 09:37
Hydra: Η γερμανική αστυνομία έκλεισε τη μεγαλύτερη παράνομη αγορά στο dark web

Το τμήμα αντιμετώπισης κυβερνοεγκλήματος (ZIT) της Γερμανίας και η ομοσπονδιακή αστυνομία (BKA) σε μία συντονισμένη επιχείρηση στις 5 Απριλίου, έκλεισαν την Hydra, τη μεγαλύτερη αγορά παράνομων αντικειμένων και υπηρεσιών στο dark web.

Από την ίδρυσή της το 2015, η Hydra είχε 17 εκατομμύρια διαφορετικούς λογαριασμούς πελατών και πάνω από 19.000 καταγεγραμμένους πωλητές. Εκεί μπορούσε να βρει κανείς τα πάντα, από ναρκωτικά, πλαστά πιστοποιητικά και κλεμμένους κωδικούς και δεδομένα έως υπηρεσίες δολοφονιών και hacking. Οι πωλήσεις στην πλατφόρμα ανέρχονται στα €1.23 δισεκατομμύρια μόνο για το 2020.

Η Hydra ήταν η παράνομη αγορά με τα μεγαλύτερα κέρδη στον κόσμο. Συγκεκριμένα, το Bitcoin Bank Mixer, μία υπηρεσία που απέκρυπτε τις ψηφιακές συναλλαγές που γίνονταν στην πλατφόρμα, έκανε τις έρευνες για τα κρύπτο εξαιρετικά δύσκολες για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Η γερμανική αστυνομία κατέσχεσε και 543 Bitcoins αξίας €23 εκατομμυρίων.

Οι αμερικανικές αρχές πρόσφεραν τις πρώτες πληροφορίες από παρακολουθήσεις στο darknet και η έρευνα της γερμανικής αστυνομίας ξεκίνησε τον Αύγουστο. Αφού βρέθηκε ποια υπηρεσία πρόσφερε hosting στην Hydra, η αστυνομία βρήκε τους servers εκτελώντας δικαστικό ένταλμα.

Ξέρουμε πως θα βρουν άλλο τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους. Μάλλον θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μία νέα πλατφόρμα και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Δεν ξέρουμε τους δράστες, οπότε αυτό θα είναι το επόμενο βήμα μας.