Η ζήτηση των AirPods 3 είναι αρκετά χαμηλότερη από ό,τι για τα AirPods 2

Όπως λέει ο Ming-Chi Kuo
06 Απριλίου 2022 08:47
Η ζήτηση των AirPods 3 είναι αρκετά χαμηλότερη από ό,τι για τα AirPods 2

Τον περασμένο Οκτώβριο η Apple ανακοίνωσε και επίσημα τα AirPods 3ης γενιάς, ύστερα από πολλές διαρροές και φήμες. Είναι τα νεότερα ακουστικά της εταιρίας που ακολουθούν το δρόμο των -ίσως- πιο δημοφιλή ακουστικών τα τελευταία χρόνια, αλλά όπως όλα δείχνουν, οι πωλήσεις τους δεν είναι αντάξιες των προσδοκιών της εταιρίας.

Αυτό μεταφέρει πλέον ο διάσημος αναλυτής και γνώστης της Apple, Ming-Chi Kuo, ο οποίος λέει πως τα AirPods 3 αποτελούν μέρος μια “αποτυχημένης στρατηγικής τμηματοποίησης προϊόντων για την Apple”. Φαίνεται πως η ζήτηση για τα πιο πρόσφατα ακουστικά της Apple είναι πολύ πιο αδύναμη από τη ζήτηση που έχουνε τα AirPods 2 και ως εκ τούτου, η Apple φαίνεται ότι έχει μειώσει τις παραγγελίες από τους προμηθευτές της κατά 30%.

Αυτές οι προμήθειες όπως λέει ο Kuo είναι για το 2ο και 3ο τρίμηνο του 2022, από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο περίπου. Μάλιστα, η Apple φαίνεται πως θα αποσύρει αμέσως τα AirPods Pro, μόλις ανακοινώσει τα AirPods Pro 2, κάποια στιγμή μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2022, για να αποφευχθεί η “επανάληψη του ίδιου λάθους”.

Τα AirPods 2 παρέμειναν στα ράφια των καταστημάτων κατά την κυκλοφορία των AirPods 3 και κατά πάσα πιθανότητα έπαιξαν τεράστιο ρόλο στις πωλήσεις των νέων ακουστικών, μιας και τα 2ης γενιάς AirPods είναι αρκετά φθηνότερα.

Tags: