Η MediaTek κοιτάει πλέον στα μάτια την Qualcomm στις επιδόσεις

Benchmark Dimensity 9000 vs Snapdragon 8 Gen 1
05 Απριλίου 2022 11:12
Η MediaTek κοιτάει πλέον στα μάτια την Qualcomm στις επιδόσεις

Στον τομέα των chips τηλεφώνων, οι κατασκευαστές είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Η Apple παράγει τα δικά της chips που βλέπουμε μόνο στα δικά της τηλέφωνα και το ίδιο συμβαίνει και με τους Exynos της Samsung. Μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, η κινεζική HiSilicon έχει βγει ουσιαστικά από το παιχνίδι και στα Android τηλέφωνα υπάρχουν δύο επιλογές, Qualcomm και MediaTek. Μεταξύ των δύο υπήρχε ένα χάσμα επιδόσεων μέχρι τώρα, με την MediaTek να μην μπορεί να εξοπλίσει ναυαρχίδες και να περιορίζεται σε low-end και mid-range τηλέφωνα.

Όλα άλλαξαν όμως με την έλευση του Dimensity 9000, του πρώτου high-end chip της ταϊβανέζικης εταιρίας, chip το οποίο κοιτάει στα μάτια πλέον τη ναυαρχίδα της Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1.

Σε πρόσφατο benchmark στο AnTuTu, o Snapdragon παραμένει πρώτος καταλαμβάνοντας τις τρεις πρώτες θέσεις με τα Red Magic 7 Pro, iQOO 9 και iQOO 9 Pro, ο Dimensity όμως ακολουθεί κατά πόδας με τα Redmi K50 Pro και Oppo X5 Pro. Η ομάδα του AnTuTu αποδίδει τις πρώτες τρεις θέσεις στο ανώτερο σύστημα ψύξης των τηλεφώνων, μιας και πρόκειται για gaming τηλέφωνα.

Εμβαθύνοντας, η CPU του Dimensity απέδωσε ψηλότερα από τη CPU του Snapdragon, αλλά έχασε στη συνολική ισχύ λόγω της Mali-G710 MC10 GPU η οποία ήταν λιγότερο ισχυρή από την Adeno 730 του Snapdragon.