Η Samsung θα σας βοηθά να επισκευάσετε μόνοι σας το σπασμένο κινητό σας

Καθώς και να αλλάξετε τη μπαταρία
02 Απριλίου 2022 12:48
Η Samsung θα σας βοηθά να επισκευάσετε μόνοι σας το σπασμένο κινητό σας

Πριν μερικούς μήνες σας είχαμε ενημερώσει πως για να συμμορφωθεί με την προτεινόμενη νομοθεσία των ΗΠΑ για το δικαίωμα επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών, η Apple εισήγαγε ένα νέο πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα σας πουλά εξαρτήματα για να επισκευάσετε το iPhone σας στο σπίτι. Τώρα, σειρά παίρνει η Samsung με μια αντίστοιχη ανακοίνωση.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η πασίγνωστη κατασκευάστρια αποκάλυψε το δικό της DIY πρόγραμμα επισκευών.  Συγκεκριμένα, η Samsung θα συνεργαστεί με το iFixit που είναι ίσως η δημοφιλέστερη κοινότητα για επισκευές συσκευών παγκοσμίως, για να φέρει στην αγορά ανταλλακτικά για τις πιο δημοφιλής συσκευές της, όπως οι σειρές Galaxy S20 και S21, καθώς και για το Galaxy Tab S7+ tablet της.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι, με τη Samsung να επισημαίνει ότι θα παρέχει γνήσια ανταλλακτικά, εργαλεία επισκευής και έξυπνους, βήμα προς βήμα, οπτικούς οδηγούς για τις προαναφερθέντες συσκευές.

Σε πρώτο στάδιο το iFixit θα παρέχει τα εργαλεία και τους οδηγούς, ενώ η Samsung κυκλοφορήσει εξαρτήματα όπως αυθεντικές οθόνες, ανταλλακτικά για το πίσω γυαλί και για τις θύρες φόρτισης. Μελλοντικά το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με περισσότερες κατηγορίες ανταλλακτικών, ενώ θα έρθει υποστήριξη και για ακόμη περισσότερες συσκευές.

Μάλιστα, τα ελαττωματικά ή σπασμένα εξαρτήματα που θα αφαιρούν οι χρήστες θα μπορούν στη συνέχεια να επιστραφούν στη Samsung για «υπεύθυνη ανακύκλωση». Σύμφωνα με τον Ramon Gregory, Ανώτερο Αντιπρόεδρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Samsung Electronics America, ο στόχος του προγράμματος δεν είναι μόνο να καθησυχαστούν οι σχετικές ρυθμιστικές αρχές, αλλά και να μπορούν οι καταναλωτές να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τους με «premium εμπειρίες φροντίδας».

Tags: