Lapsus$ hackers: Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε επτά υπόπτους

Για τα χτυπήματα σε εταιρίες-κολοσσούς
25 Μαρτίου 2022 09:51
Lapsus$ hackers: Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε επτά υπόπτους

Μετά την αποκάλυψη πως ένας 16χρονος από την Αγγλία είναι ο εγκέφαλος του Lapsus$ hacking group το οποίο χτύπησε εταιρίες-κολοσσούς όπως η Samsung, η Microsoft, η Nvidia και η Ubisoft, η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε επτά άτομα ηλικίας από 16 έως 21 ετών ως μέλη του Lapsus$ group. Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υπόπτων, ούτε καν των ενηλίκων, είπε όμως πως αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες αφέθηκαν ελεύθεροι όσο εξετάζεται η υπόθεσή τους.

Όσο για τον 16χρονο εγκέφαλο, γνωστό και ως “White” ή “breachbase”, το Bloomberg λέει πως έχει μία περιουσία $14 εκατομμυρίων σε Bitcoin την οποία δημιούργησε από το hacking. Οι ερευνητές ασφαλείας τον παρακολουθούν εδώ και ένα χρόνο, αφού πολλαπλά λάθη του άφησαν ίχνη της δραστηριότητάς του σε πολλούς online λογαριασμούς. Την αποκάλυψη της ταυτότητάς του έκαναν αντίπαλοι hackers.

Οι συλλήψεις δε θα βάλουν απαραίτητα τέλος στη δραστηριότητα της Lapsus$, αφού οι ερευνητές θεωρούν πως η πλειοψηφία των hackers του group βρίσκεται στη Νότια Αμερική.

Tags: