Κι όμως, αυτό το σοκαριστικά ρεαλιστικό βίντεο είναι γραφικά πραγματικού χρόνου

Η μηχανή γραφικών Unity δείχνει τα δόντια της
23 Μαρτίου 2022 15:10
Κι όμως, αυτό το σοκαριστικά ρεαλιστικό βίντεο είναι γραφικά πραγματικού χρόνου

Όπως φαίνεται, οι μηχανές γραφικών έχουν αρχίσει να ξεπερνούν το λεγόμενο uncanny valley, προσεγγίζοντας πλέον το σημείο που θα μας είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τι είναι πραγματικό και τι όχι!

Αναλυτικότερα, λίγο πριν την έναρξη της 2022 Game Developers Conference, η ομάδα ανάπτυξης της Unity αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο που παρουσιάζει το νέο της real-time tech demo γραφικών, το οποίο ονομάζεται “Enemies”.

Το βίντεο ξεκινά δείχνοντας μια γυναίκα να κάθεται μπροστά από μια σκακιέρα, σε έναν επιβλητικό χώρο τρομερής λεπτομέρειας. Έπειτα, το κέντρο του δωμάτιου και το τραπέζι της αρχίζουν να βυθίζονται στο έδαφος μέσα από έναν ανελκυστήρα, με την κάμερα να δείχνει χιλιάδες μικροσκοπικά κομμάτια μιας μηχανής να κινούνται πίσω της.

Στη συνέχεια το πλάνο εστιάζει στην χαρακτήρα, καθώς αυτή αρχίζει να μετακινεί τα διάφορα πιόνια. Το 3D μοντέλο κλέβει την παράσταση, αφού δείχνει τρομερά ρεαλιστικό, με αληθοφανής ρυτίδες στα δέρμα, εξαιρετικά physics και υφές στα ρούχα και πολύ φυσικές κινήσεις στα μαλλιά και το πρόσωπο.

Μέσα από το εν λόγω demo, η Unity παρουσιάζει τις νέες βελτιώσεις που έχει κάνει στο High Definition Render Pipeline (HDRP) της μηχανής γραφικών, το νέο της high-end Adaptive Probe Volume σύστημα φωτισμού, τη νέα της strand-based Hair υλοποίηση και το εξελιγμένο Digital Human toolkit.

Είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οπότε σας αφήνουμε να απολαύσετε το άκρως εντυπωσιακό tech demo, το οποίο έτρεχε σε πραγματικό χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το “Enemies” μπορείτε να μάθετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα που ετοίμασε η ομάδα και την οποία θα βρείτε πατώντας εδώ.

Tags: