Ποια είναι τελικά η αυτονομία χιλιομέτρων του ηλεκτρικού αγροτικού Ford F-150 Lightning

Νέα στοιχεία από την εταιρία
22 Μαρτίου 2022 22:51
Ποια είναι τελικά η αυτονομία χιλιομέτρων του ηλεκτρικού αγροτικού Ford F-150 Lightning

Μια από τις απορίες πολλών οδηγών σχετικά με το εντυπωσιακό ηλεκτρικό pick-up F-150 Lightning της Ford είχε να κάνει με την αυτονομία του. Εξάλλου, πρόκειται για ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό κάθε ηλεκτρικού οχήματος και πόσο μάλλον σε ένα αγροτικό που ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθεί και για πιο πολλές off-road διαδρομές, μακριά από φορτιστές στο οδικό δίκτυο των πόλεων.

Τώρα η Ford ήρθε να ανακοινώσει τις επίσημες τελικές εκτιμήσεις της για την αυτονομία του F-150 Lightning σύμφωνα με τα πρότυπα της αμερικανικής EPA. Το απλό F-150 Lightning Pro SR, η XLT SR έκδοση και η Lariat SR έκδοση, λοιπόν, έχουν αυτονομία 370 χιλιόμετρα. Από την άλλη, υπάρχουν και Extended Range εκδόσεις για όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα που προσφέρουν αρκετά μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας. Συγκεκριμένα, όσοι τα επιλέξουν θα μπορούν να διανύσουν περίπου 515 χιλιόμετρα, ξεκινώντας φυσικά με το αυτοκίνητό τους πλήρως φορτισμένο.

Δυστυχώς, αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω νούμερα αφορούν το όχημα χωρίς κάποιο φορτίο στην καρότσα του. Η Ford επισημαίνει πως αν ο οδηγός προγραμματίζει εκ των προτέρων κάποια διαδρομή, θα πρέπει να λάβει υπόψη και το επιπλέον βάρος που θα κουβαλά, το οποίο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την τελική αυτονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην επίσημη ανακοίνωση της Ford πατώντας εδώ.