Προσοχή χρήστες Android: Εφαρμογή στο Play Store κλέβει τους κωδικούς σας

Μετράει πάνω από 100.000 downloads η εφαρμογή που έχει σημαδευτεί ως επικίνδυνη
22 Μαρτίου 2022 13:57
Προσοχή χρήστες Android: Εφαρμογή στο Play Store κλέβει τους κωδικούς σας

Την προσοχή των χρηστών Android τηλεφώνων συστήνει το ρεπορτάζ του Threat Post, το οποίο αποκαλύπτει ότι μια εφαρμογή που μετράει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες downloads υποκλέπτει προσωπικά στοιχεία και ειδικά τους κωδικούς των λογαριασμών σας. 

Ο λόγος για την εφαρμογή "Craftsart Cartoon Photo Tools", η οποία έχει σημαδευτεί ως ένα spyware ικανό να κλέψει όλα τα στοιχεία και τους κωδικούς από τα social media προφίλ που διατηρείτε. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Pradeo το εν λόγω app κουβαλάει μέσα του μια βερσιόν του malware "Facestealer" και προσποιείται ότι είναι ένα πραγματικό app επεξεργασίας φωτογραφίας. 

Ο ανυποψίαστος χρήστης νομίζει ότι κατέβασε μια εφαρμογή που δημιουργεί μια καρτουνίστικη βερσιόν του εαυτού του, ωστόσο στην πραγματικότητα ρουφάει κάθε πληροφορία για το Facebook λογαριασμό σας, τα emails, τις IP διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς, συζητήσεις, ιστορικό συνομιλιών, στοιχεία πιστωτικών καρτών και άλλα πολλά.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το Craftsart Cartoon Photo Tools μετράει πάνω από 100.000 downloads που σημαίνει ότι πρακτικά όλες αυτές οι συσκευές έχουν μολυνθεί. 

Το Facestealer είναι ένα γνωστό malware που έχει εισχωρήσει στο Google Play και στο παρελθόν από trojanized εφαρμογές. Συνιστούμε λοιπόν προσοχή στις εφαρμογές που κατεβάζετε ακόμη κι αν είναι από το Play Store.